PWA
PWA

Sinterklaas op bezoek bij basisscholen

Algemeen

BODEGRAVEN-REEUWIJK - Sinterklaas ging langs op allerlei basisscholen in de gemeente.

Sinterklaas op bezoek bij IKC Schatrijk

BODEGRAVEN - Omdat we op tv al hadden gezien dat Sinterklaas dit jaar met de trein naar Nederland was gekomen, heeft de school gevraagd of hij dit jaar ook met de trein naar IKC Schatrijk wilde komen. Sinterklaas vond dat een zeer goed idee. Op 5 december was het ‘s morgens erg mistig, dus dat kwam goed uit. En toevallig was meester Mike ook met de trein gekomen vanwege de mist. Wat geweldig om Sint en zijn twee Pieten in de coupe tegen te komen. Meester Mike heeft meteen een liveverbinding met de kinderen van IKC Schatrijk geregeld. Via de facebookpagina van IKC Schatrijk konden alle kinderen en ouders live meegenieten van de treinreis van Sint en zijn Pieten. Zij werden opgehaald van station Bodegraven en veilig bij IKC Schatrijk gebracht. Daar lag de rode loper al klaar en de hele school stond buiten voor een feestelijk onthaal. Natuurlijk heeft Sint alle klassen bezocht en genoten van alle festiviteiten. Wilt u de beelden nog eens terugkijk? Bezoek dan de facebookpagina van IKC Schatrijk.

Sinterklaasfeest Goede Herderschool

Bodegraven - De Sint en zijn Pieten brachten ook een bezoek aan de Goede Herderschool in Bodegraven. Sinterklaas werd niet gebracht door Ozosnel, zijn paard, maar door Autosnel. De onderbouw had nog een feestje in de aula en bovenbouw maakte surprises.

Sinterklaasfeest OBS Goejanverwelle

Hekendorp - De kinderen van OBS Goejanverwelle ontvingen op maandag 16 november een brief van de Hoofdpiet. Sinterklaas mocht niets van deze brief weten want er waren namelijk drie pieten vermist. Pietje Tom Tom, Pietje Archi en Pietje Chef. De Pietjes hadden niet begrepen dat Ozosnel niet met de boot naar Nederland wilde en dat Sinterklaas alles had overgeladen naar de trein. Ze waren niet in de trein gestapt. Hoofdpiet riep de hulp van de kinderen en het team van de school in om de Pieten te vinden en op tijd in Hekendorp te krijgen.

De kinderen ontvingen kaarten van Pietje Archi, recepten van piet Chef en e-mails van piet Tom Tom. Deze ontvangen post werd op een groot bord met een kaart van Europa geprikt om zo de route van de Pieten naar Hekendorp te volgen. Gelukkig was op zaterdag 23 november Pietje Chef op tijd in de Boezem en Pietje Tom Tom op 5 december op school. Pietje Archi was er helaas niet. Van hem ontvingen de kinderen de laatste kaart vanaf het vliegveld. Hij vermelde dat hij een sabbatical ging houden omdat het reizen zo leuk was en hij nog veel meer mooie plekken wilden bezoeken. Hij zou op tijd terug zijn voor het ‘Sinterklaasfeest van 2020’.

Een goede en leuke samenwerking tussen OBS Goejanverwelle en de Sinterklaasvereniging Hekendorp heeft er voor gezorgd dat het Sinterklaasfeest voor de kinderen en dorpsbewoners zeer geslaagd was.

PicNic levert Sinterklaas af bij De Regenboog en Koko

Reeuwijk - De kinderen van basisschool De Regenboog en Koko-kinderopvang kregen een wel heel bijzondere bestelling geleverd door het bekende autootje van online supermarkt PicNic. Tot groot plezier van alle kinderen stapte Sinterklaas uit. Toen de achterdeuren van de auto opengingen, rolden de Pieten eruit. De kinderen zongen luidkeels ‘Pi-Pa-Pepernoot Sinterklaas wil dansen’ en het grote feest kon beginnen.

Sint en Pieten op de PWA nemen na ruim 20 jaar afscheid

Waarder - Gisteren heeft loco-burgemeester Inge Nieuwenhuizen Sinterklaas Bert Dikmans en zijn Pieten Leonne Dikmans en José Jansen in het zonnetje gezet. Dit trio heeft ruim 20 jaar veel plezier bezorgd aan de kinderen in Waarder. Ze acteerden niet alleen op de PWA-school, maar ook tijdens de intocht. Ook brachten ze al jaren een bezoek aan de peuterspeelzaal in het dorp. Het trio heeft aangegeven dit jaar te stoppen met deze taak en geeft het stokje over. PWA gaat een ontzettend leuk en grappig trio missen. Ze hebben veel kinderen in de afgelopen jaren verblijd.

OBS Goejanverwelle
Sinterklaas Ghs
Sinterklaas Ghs
IKC Schatrijk
De Regenboog
Regenboog
Regenboog
PWA

Advertentie

Categorieën