Afbeelding

Addy Vos neemt afscheid van Parkinsonvereniging

Algemeen

Reeuwijk - Addy Vos heeft vanaf 2011 de diagnose Parkinson en is vrij snel daarna via de Parkinsonvereniging op een cursus "Hou je hoofd erbij" in Waddinxveen geweest. Samen met de begeleider daarvan heeft hij een paar jaar later het Parkinsoncafé Reeuwijk(Groene Hart) opgericht in de Reehorst. Ze bestonden vorig jaar vijf jaar. Nu neemt hij afscheid van de vereniging.

Addy is tot vorig jaar voorzitter geweest van de vereniging, maar moet nu het stokje overdragen als gevolg van de voortschrijding van de ziekte. Als gevolg van de operatie voor de Duodopapomp ( een medicatie in vloeibare vorm die met behulp van een pomp die je bij je draagt de gehele dag door wordt toegediend) is hij vorig jaar een tijd uitgevallen. Addy blijft zich actief inzetten voor Parkinson-onderzoek en ontwikkelingen op het gebied van de draagbaarheid van de pomp.

Er is duidelijk behoefte aan een Parkinsonvereniging in Bodegraven-Reeuwijk, want er komen mensen uit de omliggende gemeenten en sommigen zelfs uit de Krimpenerwaard. Er zijn 10 bijeenkomsten per jaar op dinsdagmiddag of avond. Er is altijd een spreker met een inleiding over aan de ziekte gerelateerde onderwerpen. Er komen gemiddeld 35 tot 45 belangstellenden.

De oude en nieuwe voorzitter van de Parkinsonvereniging.

Advertentie

Categorieën