De winnaar ontvangt bij winst niet alleen een mooie titel, maar ook dit kunstwerk van de Bodegraafse glaskunstenaar Marry Buiks.
De winnaar ontvangt bij winst niet alleen een mooie titel, maar ook dit kunstwerk van de Bodegraafse glaskunstenaar Marry Buiks.

Wie wordt het Burgerlobby raadslid 2019 in Bodegraven-Reeuwijk?

Politiek

Bodegraven-Reeuwijk - Inwoners van Bodegraven-Reeuwijk kunnen dit jaar voor het eerst hun favoriete gemeenteraadslid kiezen. Inmiddels is de eindronde van deze verkiezing aangebroken. De 'strijd' concentreert zich nu rondom de vijf volksvertegenwoordigers die in de eerste ronde in de top vijf eindigden. In alfabetische volgorde zijn dit Hennie Castelein (Burgerbelangen Bodegraven-Reeuwijk), Els Oliwkiewicz-Borsboom (CU Bodegraven-Reeuwijk), Robin Kersbergen (VVD Bodegraven-Reeuwijk), Jan Vergeer (CDA Bodegraven-Reeuwijk) en Elly de Vries (D'66 Bodegraven-Reeuwijk).

De verkiezing is georganiseerd door de Burgerlobby. Het licht-kritische politieke programma van RTV Bodegraven dat real-time wordt uitgezonden op woensdagavond als er geen live uitzending van gemeenteraad of commissievergadering is. Gelijktijdig wordt de Burgerlobby gestreamd via Facebook, waar inwoners online vragen kunnen stellen aan het gemeenteraadslid dat te gast is.

In het verlengde van dit programma pakte het team van de Burgerlobby de uitdaging op om een verkiezing te organiseren met de vraag wie van de raadsleden er volgens de inwoners bovenuit steekt als volksvertegenwoordiger. Is dit de krachtigste debater, brengt hij of zij de politieke boodschap helder en duidelijk over en is hij of zij vooral goed zichtbaar als raadslid binnen onze gemeente?

Tot 14 december kan een stem worden uitgebracht via de link https://nl.surveymonkey.com/r/S3G7YC6 of via de Facebookpagina de Burgerlobby.

Wie het Burgerlobby Raadslid 2019 is geworden, wordt bekend gemaakt op 16 december, tijdens de opname van het RTV-televisieprogramma Tussen Kerst en Kurk 2019 vanuit het Evertshuis. Hij of zij ontvangt daarbij niet alleen deze mooie titel, maar ook een kunstwerk van de Bodegraafse glaskunstenaar Marry Buiks.

Aanwezig zijn bij deze opnames is mogelijk door je aan te melden via info@rtvbodegraven.nl.

Advertentie

Categorieën