Esto Foto: Han Koevoets

Uitslagen voetbal Bodegraven week 50

Sport

VV Zwammerdam deed goede zaken

Zwammerdam - De Damse voetballers deden goede zaken door hun directe concurrent voor de tweede plaats te verslaan. Zwammerdam startte de wedstrijd met het onder druk zetten van de Woerdenaren. Dit resulteerde al snel in een doelpunt. Het eerste half uur legde Zwammerdam zijn wil op aan de Woerdenaren die hun frustraties botvierden op de scheidsrechter. Dit leverde direct twee gele kaarten op voor Woerden. Al snel kwam Zwammerdam op een 2-0 voorsprong. Direct na het doelpunt gaf een Woerdenaar Koen Woudenberg een schop wat hem op een rode kaart kwam te staan. Ook nu gaf Woerden zich nog niet gewonnen en scoorde een 2-1 vanuit een strafschop.

In de tweede helft was een doelpunt voor Woerden dichtbij, maar de Damse Keeper Kay stond iedere keer in de weg. Pas in de 83e minuut werd de 3-1 gescoord door Zwammerdam. Dit was tevens de einduitslag. De 20-jarige scheidsrechter Van Oorschot liet zich niet van de wijs brengen door alle frustraties en activiteiten van de spelers. Na afloop volgde een feestje met zanger Toine Kremer en werd ook de winterkampioenschap van JO19 gevierd die hun wedstrijd van Cabauw met 5-1 wisten te winnen. De Zwammerdamse voetballers kunnen nu uitrusten tot 25 januari om dan de strijd aan te gaan met Rohda '76.

ESTO in mineurstemming

Bodegraven - Voor de aftrap was er een minuut stilte. Twee bijzonder gewaardeerde verenigingsleden van ESTO, Harrie Reijn en Marius van Schip, zijn in de afgelopen week overleden. Op veel te jonge leeftijd. De scheidsrechter voelde de omstandigheden goed aan en op het sportcomplex aan de Kievitsheuvel was het een volle minuut indrukwekkend stil. Daarna ontvouwde zich een wedstrijd die met 3-1 werd gewonnen door Donk. Weliswaar enigszins geflatteerd, maar dat doet niets af aan de feiten.

ESTO voetbalde de gehele wedstrijd en vooral in de tweede helft goed. Donk sloeg daartegen in de opbouw regelmatig het middenveld over en gebruikte de snelle vleugelspitsen voor gevaar. Lars Verheul brak in de negende minuut de wedstrijd open met een beauty van een actie en dito afronding. Meerdere geel-zwarte verdedigers werden omspeeld en ook de keeper was kansloos op zijn snelle handelen. De 1-0 voorsprong prijkte echter maar kort op het scorebord. Nog geen twee minuten later kwam de gelijkmaker uit een Goudse corner met een kopbal. Nog geen drie minuten daarna was het opnieuw een corner die laag en fraai werd ingekopt en de Bodegravers op achterstand zette. De 1-2 achterstand hield stand tot de laatste minuut. Begrijpelijk trok ESTO in het laatste kwartier massaal naar voren om een verdiende gelijkmaker te scoren. Dat lukte niet en met een slimme steekpass prikte Donk in de laatste minuut nummer drie nog binnen.

Voor ESTO blijft het puntjes sprokkelen om uit de gevarenzone te blijven. Volgende week gaat de ploeg op bezoek bij Antibarbari. Een studentenvereniging uit Rotterdam die wisselvallige resultaten boekt, maar bij aanwezigheid van voldoende "sterspelers" een pittige tegenstander is. De wedstrijd wordt om 14.00 uur afgetrapt.

Beeld en verslag: Han Koevoets