Traditionele én eigentijdse Kerstnachtdienst in Bodegraven

Algemeen

Bodegraven - Op dinsdagavond 24 december organiseert de Protestantse Wijkgemeente Emmaüs twee kerstnachtdiensten. Een eigentijdse kerstnachtdienst in de Ontmoetingskerk en een meer traditionele kerstnachtdienst in de Dorpskerk, zodat er voor iedereen een dienst is die aanspreekt. Aanvang van beide diensten is 22.00 uur.

Het jongeren-gospelkoor Romans Twelve uit Katwijk gaat optreden in de Ontmoetingskerk tijdens de kerstnachtdienst. Het koor heeft een eigen begeleidingsband en treedt vooral op tijdens jongerendiensten. "Drie jaar geleden heeft dit koor ook op Kerstnacht bij ons gezongen en de reacties waren erg goed", aldus Jeannette Bootsma van de jongerendienstcommissie. "Vandaar dat wij hen hebben teruggevraagd. Wij zijn blij dat ze daar positief op hebben gereageerd."

Het thema van de eigentijdse kerstnachtdienst is: 'Kerst! De ongelooflijke, wanhopige liefde'. "We lezen uit Mattheus 1. Als je dit verhaal leest, dan zie je tussen de regels door dat er sprake is van een ongelooflijk wanhopig drama. Dat zie je vooral bij Jozef. Jozef blijkt de vader van Jezus helemaal niet te zijn. Ging Maria vreemd? Is hier sprake van overspel? Wat zullen de mensen uit hun omgeving hier wel niet van denken? En wat zegt dit nou over God, die zijn zoon Jezus in ongelooflijk wanhopige omstandigheden geboren laat worden? Wat betekent dit voor ons hier en nu?" Kerkelijk werker Arjo van der Steen zal in deze kerstnachtdienst voorgaan.

In de Dorpskerk is de meer traditionele kerstnachtdienst. De titel van deze dienst is 'Nu zijt wellekome'. Het verhaal van Lucas 2 staat centraal; keizer Augustus, Jozef, Maria, het kind in de voerbak, de herders en de engelen. Dominee Bram Tack verbindt de menswording van God, de Allerhoogste, met ons leven van alledag. Het koor Revival uit Bodegraven en organist Arjen van Vliet begeleiden de dienst.

Advertentie

Categorieën