Pennewaard en Ritsendokter
Pennewaard en Ritsendokter Foto: Christa Bakker

Pennewaard neemt afscheid van de markt

Zakelijk Bedrijfsberichten

Bodegraven - Een vertrouwd gezicht neemt afscheid van de warenmarkt op dinsdagochtend. Na ruim 45 jaar draagt Wouter Pennewaard het bedrijf over aan zijn zwager Rob Koppers. Samen met zijn vrouw Ingrid zal het duo onder de bedrijfsnaam "Ritsendokter" vanaf 1 januari te vinden zijn op de vertrouwde plek, met de vertrouwde handel, het beste assortiment en de klantvriendelijkheid hoog in het vaandel. Pennewaard gaat genieten van zijn pensioen maar de klanten worden niet in de steek gelaten. Op 24 december is de laatste marktdag in Bodegraven voor Pennewaard.

Als jong broekie trad Pennewaard in mei 1974 in de voetsporen van zijn opa, ooms, tante en vader. Als enige van de derde generatie ging ook hij de markthandel in. Weer of geen weer, hittegolf, regen, storm, wind, extreme kou, alles heeft hij doorstaan en niets weerhield hem ervan zijn vaste standplaats op de markt in te nemen. Service en kwaliteit staan hoog in het vaandel en met de grote keuze aan kleinvak en huishoudartikelen heeft Pennewaard een grote vaste klantenkring aan zich weten te binden. ''Het is dan ook bijzonder fijn dat het stokje overgedragen kan worden."

De markt is niet alleen een plek om boodschappen te doen, mensen komen ook om elkaar te ontmoeten. Wanneer een koopman alleen op de markt staat om de kost te verdienen, slaat hij de plank mis en daar was Pennewaard zich zeer van bewust. Het gebeurt dan ook regelmatig dat een vaste klant aan de kraam komt met de mededeling dat zij/hij vandaag niets nodig heeft maar toch even langskomt voor een praatje; daar ging Pennewaard dan ook altijd graag op in!

Advertentie

Categorieën