Afbeelding

Politici aan het woord: Omkijken naar elkaar

Politiek Politici aan het woord

Kerst roept toch altijd weer op tot omzien naar elkaar. Dat is een mooie gedachte die zeker in ere gehouden moet worden. Toch zou het mooi zijn als daar het hele jaar door aan gedacht wordt. Eenzaamheid is meer aanwezig dan dat ik in ieder geval beseft heb. Als ik naar mijn schoonvader van 89 kijk dan kan hij erg uitkijken naar bezoek. Zeker ook met kerst. Dat zijn toch dagen dat het alleen zijn meer op hem afkomt. Ook het hele jaar door waardeert hij dat er mensen naar hem omzien. Hij is fit. Doet zelf zijn boodschappen. Fiets van Bergambacht naar Schoonhoven en terug en toch en toch?!

Vier jaar geleden zijn we in onze kerk begonnen met een meet greet and eat. Voor mensen uit de buurt wordt elke 2e vrijdag van de maand een 3-gangenmenu gekookt. In het begin kwamen zes mensen enigszins onwennig binnen. Inmiddels komen er elke maand 120 mensen op af. Voor sommigen is het een mogelijkheid om 1 keer per maand een gezonde maaltijd te kunnen gebruiken. Voor anderen om in ieder geval een avond niet alleen te zijn. Voor allemaal geldt dat het gewoon gezellig is andere mensen te ontmoeten!!

Ik weet dat er meer van dit soort activiteiten wordt ontwikkeld. En misschien voor u en jou een idee om dichtbij huis te kijken wie wel wat aandacht kan gebruiken. Want van aandacht en een gezonde maaltijd is nog niemand minder geworden! Niet met kerst en niet in de rest van het jaar!! Ik wens u en jou een mooi Kerstfeest en een gezond 2020!!

Matthijs Kortleven

Fractievoorzitter ChristenUnie

Advertentie

Categorieën