Job van Welie rechts wist Bos regelmatig te vinden. Foto: Han Koevoets

Uitslagen voetbal Bodegraven

Sport

ESTO pakt tegen Antibarbari een punt in slotseconde

Bodegraven - In een enerverende en echte Rotterdamse wedstrijd, waarbij beide ploegen de mouwen opstroopten, deed de einduitslag van 2-2 recht aan de verhoudingen op het veld. Bijna onder de Van Brienenoordbrug bepaalde de leuze "sterker door strijd" op een glad maar goed bespeelbaar grasveld samen met de wind het verloop van de wedstrijd. De twee rode kaarten die in de tweede helft vielen pasten hier eigenlijk niet in. Voor de rust speelde de wedstrijd zich vooral af op de helft van ESTO. Na de rust op de helft van de Rotterdammers. Terecht pakte Antibarbari in de 25e minuut uit een snelle aanval over links, een voorzet en intikker de 1-0 voorsprong. Na de rust deed het zuchtje wind in de de rug voor ESTO de wedstrijd kantelen. De gelijkmaker kon niet uitblijven en die viel in de 79e minuut door een schot van Wouter-Jan Bos. ESTO bleef aandringen. De daadkracht en wil om te winnen leidden helaas in de 83e minuut tot een rode kaart voor Lars Verheul. Het voordeel van een man meer bracht de Rotterdammers in de 91e minuut met een kopbal weer op voorsprong. ESTO gaf zich niet gewonnen en zocht massaal de aanval door fel te jagen en de verkeerde passes van de vermoeid ogende tegenstander uit te buiten. In de laatste seconden van de wedstrijd leidde dat tot een hoekschop. Vanuit een scrimmage werd de bal richting doellijn gewerkt en door een speler van Antibarbari met de hand aangeraakt. Opnieuw een rode kaart en een penalty die door Wouter-Jan onberispelijk snoeihard in de touwen werd geschoten. Er werd daarna direct afgefloten en ESTO pakte haar dik verdiende punt.

De eerstvolgende wedstrijd is in 2020 op 2 februari. De gemeentederby tegen RVC'33 wordt gespeeld in Reeuwijk-Dorp en begint om 14.30 uur.

tekst en beeld: Han Koevoets

Rohda'76 moet op herhaling

Bodegraven - Precies 51 minuten duurde de uitwedstrijd van Rohda'76 tegen Kamerik. Tegen kwart voor vier trok er een hoosbui over sportpark Mijzijde. De scheidsrechter van dienst stuurde de doorweekte spelers naar de kleedkamer om te schuilen. Enkele minuten later keerde de leidsman terug naar het veld om vervolgens het predicaat onbespeelbaar aan de grasmat toe te kennen. En dus moet Rohda'76 op een nog nader te bepalen datum terug naar Kamerik om de resterende 39 minuten af te werken én om een 2-1 achterstand weg te werken.

In de eerste helft hield het veldspel van Rohda'76 gelijke tred met het weer: bar en boos. Toch kregen de Bodegravers binnen vijf minuten de kans om de score te openen, maar een kopbal van Mitchell van Waveren miste voldoende kracht en de juiste richting. Vrijwel direct daarna liet de Rohda-defensie zich aan de andere kant van het veld in de luren leggen: 1-0. Dat scenario herhaalde zich tien minuten voor rust: 2-0. Vrijwel direct in de tweede helft zorgde Jeroen Schouten met een intikker voor 2-1. Daarna liet Pluvius zich van zijn iets te scheutige kant zien waarna iedereen vroegtijdig de warme douche mocht opzoeken.

Komende zaterdag sluit Rohda'76 de eerste seizoenshelft af met een thuiswedstrijd tegen Linschoten. Aanvang 14.30 uur.