Vriendenschaar 1 sleept één punt uit laatste twee wedstrijden 2019

Sport

Bodegraven - In de laatste twee wedstrijden van 2019 speelde Vriendenschaar 1 respectievelijk uit tegen Nexus 1 en thuis tegen Erasmus 1. Eerstgenoemde wedstrijd startte erg hoopvol: al gauw kwam het team van coach Jorrit de Grutter op maar liefst zeven goals voorsprong. Dat bleef de gehele eerste helft rond een gemiddelde van zes hangen.

Tegen rust liep Nexus 1 iets in, wat de ruststand op 10-14 bracht. In de tweede helft stond de scheidsrechter niet aan de kant van Vriendenschaar. Of dat terecht was, houden we in het midden. Opvallend was in ieder geval wel dat Nexus 1 maar liefst veertien vrije kansen kreeg middels een strafworp, waarvan zij er twaalf scoorden. Dit bracht frustratie met zich mee bij Vriendenschaar 1, waardoor de Bodegravers de tweede helft niet enkel verloren van de tegenstander, maar ook van zichzelf. Eindstand: 23-20 voor de thuisploeg.

Afgelopen zaterdag was het tijd voor een nieuwe ronde, en dus nieuwe kansen in de thuiswedstrijd tegen Erasmus 1. Dit beloofde, gezien eerder gespeelde wedstrijden tegen deze ploeg, een spannende wedstrijd te worden. Op de basisplekken van normaliter speelsters Jeske Broersma en Lineke Verploeg startten speelsters uit Vriendenschaar 2 Rianne Kwakernaak en Merel van Wensveen.

De wedstrijd ging eigenlijk tot de laatste seconden gelijk op, waarbij Erasmus wel iedere keer net de voorsprong wist te pakken. Bij een voorsprong van vier doelpunten in de tweede helft voor de Rotterdammers leek de wedstrijd gespeeld, maar de Bodegravers herpakten zich en wisten toch weer op gelijke hoogte te komen.

Dit resulteerde in spannende laatste minuten. Uiteindelijk wist Rianne Kwakernaak de beslissende gelijkmaker erin te schieten, en zo er afgefloten met een 23-23 gelijkspel. Nu tijd voor een korte rust voor wat wedstrijden betreft in verband met de kerstperiode. Op zaterdag 11 januari wordt de competitie hervat, uit tegen Atlas 1.