In 2020 kunnen vleesliefhebbers niet meer bij Teun Hoogendoorn terecht.
In 2020 kunnen vleesliefhebbers niet meer bij Teun Hoogendoorn terecht.

Slagerij-Partyservice Gelderblom is geschiedenis

Human Interest

Driebruggen - Met de sluiting van Slagerij-Partyservice Gelderblom raakt Driebruggen het vertrouwde gezicht van Teun Hoogendoorn kwijt. Ruim 25 jaar konden de klanten bij Teun terecht voor een goed advies over vleeswaren of een lekker stuk vlees. 

Op feesten, bijvoorbeeld op Koningsdag, en tijdens andere evenementen vormde Teun met zijn vaste staf altijd een smakelijk, graag gezien en goed bezocht ontmoetingspunt voor liefhebbers van een smakelijke hap.

Het begin

Op 9 november 1994 begon Teun zijn slagerij. Deze startte hij halverwege de Kerkweg op de hoek van de W. Poolmanstraat. Teun heeft op die plek, een van de vestigingen van de vele Gelderblomslagerijen, zijn kwaliteiten ongeveer 19 jaar bewezen, met als getuigen onder meer de zeven oorkondes van de Nationale Slagers Vakwedstrijd in 2011 voor zijn rookvlees, achterham, salami, rookworst, gekookte worst, leverworst en natuurlijk niet te vergeten de wel heel befaamde grillworst in diverse smaken.

Feestelijke opening

Toen in de tweede helft van 2013 het nieuw gebouwde mini-winkelcentrum aan het eind van de Kerkweg werd opgeleverd, verhuisde Teun met zijn vestiging van Slagerij-Partyservice Gelderblom naar deze moderne, gloednieuwe locatie, waarin ook een DagWinkel supermarkt, een bloemen- en plantenwinkel en een nieuwe snackbar hun plek kregen.

In november 2013 vond daar onder zeer grote belangstelling de feestelijke opening plaats. Vanaf de opening hebben zich inmiddels enkele wijzigingen voorgedaan. Als eerste verdween de bloemenwinkel. Vervolgens veranderde de DagWinkel supermarkt van eigenaar en net als de slagerij-partyservice is deze met ingang van 31 december 2019 gesloten.

Sluiting

Na 25 jaar in Driebruggen zijn slagerij te hebben gehad, vindt Teun het moment gekomen om wat anders te gaan doen en ook af en toe wat meer tijd voor zichzelf over te houden.

Veel inwoners van Driebruggen en omgeving zullen dit betreuren, maar met ingang van 2020 kunnen ze niet meer bij Teun en zijn medewerkers in Slagerij-Partyservice Gelderblom terecht.

Tekst en beeld: Wim de Boevère

Advertentie

Categorieën