Sport

De dames van VSTS mochten na de winterstop de competitie weer vervolgen en dat gebeurde afgelopen zaterdag in de uitwedstrijd tegen ZVH dames 1.

De thuiswedstrijd werd met 3-1 gewonnen door hoge servicedruk en werkvolleybal.

De dames van VSTS waren weer gewaarschuwd voor het enthousiasme van ZVH en hadden zich voorgenomen, zeker met de volle reservebank waarover coach Dennis Strang kon beschikken, zich hierdoor niet te laten overrompelen.

De wedstrijd werd gestart met Judith Terpstra op de spelverdeling, Elvira Duiven als diagonaal, Wendy Beukeboom en Fleur van der Laan op het midden, Kirsten van der Lecq en Aline van den Heuvel als passer/lopers en Karin van Rijn als libero.

Beide teams startten nog wat onwennig maar halverwege de eerste set was het toch ZVH wat de lijnen uitzette en door middel van hoge servicedruk de dames van VSTS onder druk zette waardoor Terpstra met een mindere pass de aanvalsters moest zien te bereiken. Een dubbele wissel aan de kant van ZVH pakte voor hen goed uit en VSTS werd te laat wakker en zo was de eerste setwinst met 25-19 voor de thuisploeg.

De tweede set keek VSTS weer tegen een achterstand aan maar de dames besloten het niet erbij te laten zitten. Na een time-out van coach Strang werd het vuurtje weer aangewakkerd en met een goede serviceserie van Mirjam van der Kruk, die weer terug is na haar zwangerschap, werd er een voorsprong afgedwongen die niet meer uit handen werd gegeven: 19-25.

De stand in sets was weer gelijk en beide teams vochten in de derde set voor elk punt. Elvira Duiven, die deze wedstrijd op alle fronten een puike wedstrijd speelde, scoorde veelvuldig voor haar team en ook Kirsten van der Lecq kon steeds beter scoren aan de buitenkant en via de drie meter. Judith Terpstra hield haar speelsters scherp en speelde zelf ook een constante wedstrijd. De set bleef tot het einde spannend maar helaas was het ZVH die uiteindelijk het setpoint verzilverde, na drie setpoints te hebben gehad: 26-24.

De vierde set liet VSTS zien hoe het volleyballend allemaal klopte en dat met veel enthousiasme, werklust en hoge servicedruk de tegenstander weinig te vertellen had.

Fleur van der Laan ging op het midden steeds beter blokkeren en ook aanvallend kwam ze er steeds beter door. Aline van den Heuvel werd afgewisseld door Olivia van Wijngaarden die vooral verdedigend haar mannetje stond en ook met haar sprongservice de nodige punten maakte. Dit zorgde voor een overtuigende setstand van 18-25 in het voordeel van de Bodegraafse formatie en hiermee was een vijfde set nodig om een winnaar aan te wijzen.

De dames van VSTS gingen weer goed van start en Terpstra had door de goede passing van Rijn wat te kiezen en zo kon het blok van ZVH worden uitgeschakeld of omzeild. Met een kleine voorsprong werd van speelhelft gewisseld maar ZVH vond toch weer de aansluiting waardoor het tot het slot weer spannend bleef. VSTS hield het hoofd koel en kon het matchpoint verzilveren en was daarmee de winnaar van deze wedstrijd met 2-3.

De dames zijn blij met de getoonde werklust en het betere spel en hopen dit door te trekken naar aankomende donderdag, waar gespeeld wordt voor de beker tegen Zovoc dames 1, in de Kuil om 21:00uur.

VSTS staat nu op een vierde plek in de derde divisie B en heeft zeker nog kansen om hoger in ranking te komen.

De volgende competitiewedstrijd is op zaterdag 25 januari, uit tegen Volevo dames 1 in Leidschendam, om 16:00uur.