Logo kobr.nl
Foto:

Fase 2 kwaliteitsimpuls Reeuwijkse Hout van start

REEUWIJK - Staatsbosbeheer organiseert op dinsdag 4 februari een inloopavond over de inrichtingsplannen van het Reeuwijkse Hout. In de Reeuwijkse Hout zijn de ontwikkelingen voor kwaliteitsimpuls fase 2 gestart. Er zijn inrichtingsplannen gemaakt voor de verbetering van het padenstelsel, de groenstructuur en de herinrichting van de strand- en oeverzone. Belangstellenden zijn van harte welkom tussen 17.30 en 21.00 uur in Restaurant 't Reeuwijkse Hout, Reeuwijkse Houtwal 4 in Reeuwijk. Tijdens de informatieavond zijn medewerkers aanwezig om de plannen toe te lichten en reacties te bespreken. Tussen de aangegeven tijden kan op ieder moment worden binnengelopen. Aanmelden is niet nodig.

Groenalliantie Midden-Holland werkt al enige tijd aan het mooier en aantrekkelijker maken van het Goudse Hout. Deze ontwikkelingen zijn onderdeel van de 'Kwaliteitsimpuls Groenalliantie'. Deze kwaliteitsimpuls bestaat uit meerdere fasen en heeft als doel natuurgebieden aantrekkelijker te maken voor bezoekers, zodat zij er meer kunnen doen, beleven en zien. In de eerste fase is het entreegebied van het Reeuwijkse Hout aangepakt. Zo zijn enkele percelen opnieuw ingericht en binnenkort wordt gestart met de herinrichting van de parkeerplaats. Ook is in december besloten om in dit gedeelte van de het Reeuwijkse Hout samen met Landal een avonturenroute aan te leggen. Groenalliantie Midden-Holland is eigenaar van de recreatiegebieden en opdrachtgever voor de Kwaliteitsimpuls.

www.groenalliantiemiddenholland.nl

Een deel van het werk is gefinancierd door de provincie Zuid-Holland. Staatsbosbeheer doet als beheerder van de recreatiegebieden de uitvoering. De organisatie werkt samen met gemeenten en andere partijen om projecten te ontwikkelen, te realiseren en/of te onderhouden. Groenalliantie Midden-Holland is een samenwerkingsverband tussen de gemeenten Bodegraven-Reeuwijk, Gouda, Krimpen a/d IJssel, Krimpenerwaard en Waddinxveen. Ze behartigen de belangen van natuur, landschap en openluchtrecreatie in de recreatiegebieden Krimpenerwaard en Reeuwijkse Plassen e.o. Staatsbosbeheer is verantwoordelijk voor het beheer van de gebieden.

Meer berichten