Logo kobr.nl
Foto:

Wild mag je beleven

REEUWIJK - Onbekend maakt onbemind en daarom geldt voor Heidi Looy des te meer de lijfspreuk 'weet wat je eet'. Heidi zet zich in om het eten van gans en wild te promoten. Zaterdagochtend 18 januari gaf Heidi samen met haar zus de eerste workshop om haar kennis over te dragen.

Heidi heeft samen met haar zus een aantal workshops ontwikkeld, waarin ze consumenten leren waar ze ganzen kunnen kopen en hoe ze een gans moeten bereiden. Zaterdagochtend was de eerste try-out. Een kleine groep mensen die elkaar niet kenden, volgden de eerste workshop. De gemene deler was dat zij de smaak van gans kennen in de vorm van ganzenworstjes.

Naast kennis over de bereiding van gans is er ook informatie gegeven over het belang van ganzenbeheer en de overpopulatie. Veel ganzenvlees blijft onbenut en dat vindt Heidi erg jammer. Tijdens het bereiden van de ganzenpoten ontstond er een band tussen de deelnemers. Heidi: "Ik vond het vooral mooi om te zien dat er onderling begrip ontstond. Het bijzondere was namelijk dat een van de deelnemers vegetariër is en lid van de Partij van de Dieren. Deze deelnemer had begrip voor het eten van gans, het beheer en de mogelijkheden die werden besproken."

Verder was er een lunch met een proeverij van ganzenworstjes en hamburgers van gans. Dit viel in zeer goede aarde en smaakte naar meer. Dat kwam mooi uit, want dat gaf aanleiding voor een korte uitleg over het roken van ganzenborsten. Het gebruik van de rookton werd uitgelegd en de smaak deed de deelnemers versteld staan. De deelnemers zijn 'wild enthousiast' en hebben zich opgegeven voor de volgende workshop ganzenworst maken.

www.natuurlijkheidi.nl

Meer berichten