Werk aan de winkel in de Rohda-verdediging. Beeld: Danny de Vries

Uitslagen voetbal Bodegraven

Sport

Onderstaand vindt u de uitslagen van de voetbalwedstrijden van week 4.

Jeugdig Rohda'76 over de knie

BODEGRAVEN/KAMERIK - In de eerste competitiewedstrijd van het nieuwe kalenderjaar hoefde Rohda'76 maar 39 minuten in actie te komen voor het vervolg van een stilgezette wedstrijd. In en tegen Kamerik stonden de Bodegravers voor de opdracht om een 2-1 achterstand weg te poetsen. Dat lukte niet. Sterker nog, Rohda'76 ging kansloos ten onder: 4-1. Het elftal wekte geen moment de indruk dat het de op 14 december opgelopen achterstand kon wegpoetsen. Het tussentijds sterk verjongde team bleek niet in staat de bal in de ploeg te houden. Daardoor had de keeper van Kamerik een makkelijke middag. Dat gold niet voor Rohda-doelman Renaldo van Poelgeest. Hij verving de geblesseerde Nova Markarian en moest twee keer de gang naar het net maken. 'Slechts' twee keer, want de thuisclub kreeg nog voldoende kansen om Rohda'76 nog meer pijn te doen. Aanstaande zaterdag gaat Rohda'76 op bezoek bij Zwammerdam, de nummer twee van de ranglijst.

Beeld: Danny de Vries

Magere overwinning voor Zwammerdam

ZWAMMERDAM - Afgelopen zaterdag speelde VV Zwammerdam om de Leidsecup tegen VV Meerburg uit Zoeterwoude. Onder een zonnetje begon Zwammerdam gelijk druk te zetten tegen Meerburg. Al rap kwamen er kansen om de score te openen, maar zoals we gewend zijn van de Dammenaren is een doelpunt maken niet zo eenvoudig. Jordy van Zwammerdam opende toch de score en schoot de 1-0 in het net. In de tweede helft verdedigde Zwammerdam meer dan dat het aanviel. Meerburg had een aantal kansen, maar Kay liet zich niet passeren. Zo eindigde deze wedstrijd in 1-0. Zaterdag spelen de Dammenaren tegen Rohda'76 en strijden ze om de tweede plaats. Deze wedstrijd begint om 14.30 uur in Zwammerdam.