De Rohda-defensie draaide overuren tegen Zwammerdam. Foto: Jaap Peters Foto: Picasa

Uitslagen voetbalclubs Bodegraven en Zwammerdam

Sport

Bodegraven pakt eerste punt in 2020

BODEGRAVEN - Op 25 januari werd de wedstrijd vv Bodegraven 1 tegen sv Siveo '60 afgetrapt. Siveo schoot sterk uit de startblokken en wist al in de zesde minuut te scoren. Een mooie voorzet van de linksbuiten werd succesvol afgerond (0-1). Bodegraven herpakte zich hierna goed en wist wat terug te doen. De technisch begaafde Randy Zaal wist een voorzet binnen te lopen (1-1). Na de rust kreeg Bodegraven enkele kansen. Eén vloog er in het net (2-1). Na deze kansen gebeurde er het laatste half uur weinig meer. Om toch iets te forceren koos de trainer van Siveo ervoor om wat omzettingen te doen. Dit leidde sporadisch tot een kans tot in de laatste minuten de linksbuiten een hoge voorzet gaf die succesvol werd afgerond (2-2). Deze 2-2 uitslag zorgt voor het eerste behaalde punt in 2020. Volgende week spelen de mannen uit bij SC Woerden.

Rohda'76 countert naar zege

ZWAMMERDAM - In de derby tegen Zwammerdam trok Rohda'76 verrassend aan het langste eind. Tegen de nummer twee van de ranglijst knokten de defensief ingestelde Bodegravers zich naar een overwinning: 1-2.

Rohda'76 liet de gehele wedstrijd het initiatief aan Zwammerdam en probeerde via snelle counters gevaarlijk te worden, een strijdplan dat binnen een kwartier al resultaat opleverde. De Damse keeper Kaj van den Heuvel kreeg een te harde terugspeelbal niet onder controle. Pim de Vries pikte het speelwerktuig handig op, maar werd door de Zwammerdamse doelman tegen de grond gewerkt. De toegekende strafschop schoot aanvoerder Mitchell van Waveren gedecideerd binnen: 0-1.

Na de rust gold eenzelfde spelbeeld: Zwammerdam viel aan en Rohda'76 trok zich

massaal terug rond de eigen zestien. De omsingeling leverde aanvankelijk nauwelijks kansen op, tot een mislukte voorzet van Koen Woudenberg invaldoelman Renaldo van Poelgeest verraste: 1-1. Rohda'76 rechtte de rug en met nog een klein half uur te gaan, counterden de mannen van vertrekkend coach Willem van Vegten opnieuw succesvol. De op rechts mee opgekomen Jeroen van de Zanden zette met een lepe voorzet Daniël Poot vrij voor het doel. Die wist met dat buitenkansje wel raad: 1-2. In de resterende tijd deden zich nog enkele hachelijke situaties voor in het Bodegraafse strafschopgebied, maar de overwinning kwam niet meer in gevaar.

Komende zaterdag 1 februari speelt Rohda'76 thuis tegen Zevenhoven, een tegenstander die nu - samen met Zwammerdam - de tweede plaats bezet. De wedstrijd op sportpark De Broekvelden begint om 14.30 uur.