Logo kobr.nl
Foto:

Internationale influencers laten zich inspireren in het Groene Hart

REEUWIJK/WOERDEN - Op donderdag 30 januari brachten negen influencers uit Engeland, Canada en de Verenigde Staten een bezoek aan het Groene Hart.

Op deze dag beleefden ze de pure natuur en de heerlijke streekproducten die het Groene hart te bieden heeft. Met een bezoek aan Bodegraven-Reeuwijk en Woerden werd een inspirerend programma georganiseerd. De aanleiding voor deze reis was de vermelding van het Groene Hart in de populaire reisgids Lonely Planet.

Het bezoek stond in het teken van de natuur en landschapshistorie die het Groene Hart rijk is. De influencers werden midden in de polders van het Groene Hart ontvangen op Natuurboerderij Hoeve Stein, waar ze door de boer en boerin werden meegenomen over de boerderij. Na het boerderijbezoek konden ze genieten van een streekproductenlunch bij Mercatu aan de Reeuwijkse Plassen, waarna de gasten op pad gingen door de natuur bij de Reeuwijkse Plassen.

's Middags werd de groep ontvangen in het Kaaspakhuis in Woerden voor een Cheese Experience. Met een rondleiding in de kaasmakerij, de rijpingszolder en een VR-film leerden ze alles over het kaasmaken, het rijpen van kaas en het verhaal van de Boerenmarktstad Woerden. Uiteraard werd er ook kaas geproefd; tijdens de kaasproeverij maakten ze kennis met diverse soorten echte Boerenkazen. De dag in het Groene hart werd afgesloten met een borrel in het ludieke Stadshotel Van Rossum in Woerden, waar wordt gewerkt met lokale producten, rechtstreeks van de eigen boerderij.

Deze persreis wordt georganiseerd in samenwerking met het NBTC (Nationaal Bureau voor Toerisme en Congressen) en staat in het teken van de plaatsen en regio's die in de Lonely Planet zijn benoemd. De influencers worden meegenomen op een reis door Nederland langs onder meer Arnhem, Nijmegen, Groningen, Utrecht en het Groene Hart. Ze hebben gezamenlijk een bereik van zo'n 1.000.000 volgers. Ze zijn voornamelijk actief op Instagram, maar schrijven daarnaast ook blogs.

Beeld: Saskia de Wit en Arie Verhaar

Meer berichten