Uitslagen voetbal Bodegraven

Sport

ESTO pakt de punten in gemeentederby

REEUWIJK/BODEGRAVEN - De tamelijk matte pot RVC '33-ESTO eindigde in een zinderend slot met een eindstand van 3-4. Beide ploegen gingen na een zeer sportieve wedstrijd met tien man van het veld. Voetballend waren de Reeuwijkers de bovenliggende partij. Maar tactisch, met slimheid en effectiviteit, was ESTO de baas en dat bracht de ploeg uiteindelijk de overwinning. Met de hulp van meerdere spelers uit het tweede en een ervaren middenveld leek er na een 4-1 voorsprong tegen tien Vergeerblauwen geen vuiltje aan de lucht. Maar tien minuten voor tijd werd een doorbraak van de blauwen buiten het strafschopgebied door ESTOkeeper Donny Veenis onreglementair gestopt. Scheidsrechter Thijs Dogterom kon niet anders dan rood trekken. Ook ESTO stond toen met tien man op het veld. In de 81e en 91e minuut werden er nog twee doelpunten gescoord door ESTO en namen zij volle winst mee. Volgende week komt FC IJsselmonde naar de Kievitsheuvel. De wedstrijd begint om 14.00 uur.

Verslag en beeld: Han Koevoets

Overwinning voor Zwammerdam

ZWAMMERDAM - In een wedstrijd met twee heel verschillende helften behaalde de Dammenaren een 2-3 overwinning tegen de Zegvelders. In de eerste helft had SIVEO het voordeel. Zij zorgden voor een 2-1 ruststand. De tweede helft was in het voordeel van Zwammerdam en dat resulteerde in twee doelpunten. Met deze verdiende overwinning kon Zwammerdam hun tweede plaats veilig stellen. Volgende week spelen de mannen tegen Zevenhoven.

Rohda'76 spekkoper met punt

BODEGRAVEN - Na de sensationele 1-2 overwinning bij Zwammerdam, kwam Rohda'76 nu niet verder dan 3-3 tegen Zevenhoven. En met dat resultaat mocht het jeugdige team van Willem van Vegten niet mopperen. De blauwwitten keken halverwege de tweede helft nog tegen een 3-1 achterstand aan, maar knokten zich terug naar een puntendeling.

De twee ploegen kwamen niet tot oogstrelend voetbal. Het iets betere Zevenhoven nam na een corner een 0-1 voorsprong. Op slag van rust kreeg de thuisclub een vrije trap. Die kwam terecht bij Joppe van Veldhuizen en via diens voet caramboleerde de bal in het doel: 1-1. In het eerste deel van de tweede helft liet de Rohda-defensie zich twee keer in de luren leggen. Eerst door slap verdedigen (1-2) en even later opnieuw uit een hoekschop (1-3). Met zijn tweede doelpunt van de middag bracht Van Veldhuizen de spanning terug (2-3) en vlak voor tijd schoot Daniël Poot zijn ploeg naast Zevenhoven: 3-3.

Aanstaande zaterdag gaat Rohda'76 op bezoek bij VEP. De wedstrijd in Woerden begint om 14.30 uur.