Logo kobr.nl
Foto: Wim de Boevere

Het was weer een werelds WorldServants eetcafé in Waarder

WAARDER - Ieder jaar organiseert de WorldServants groep uit Waarder en Driebruggen hun jaarlijkse eetcafé in de tot een gezellig restaurant omgevormde kerkzaal van de PKN Gereformeerde Kerk.

Het eetcafé is alle jaren populair en het loont beslist de moeite om u, zodra de datum bekend is gemaakt, aan te melden. Er is namelijk een praktische limiet aan het aantal deelnemers. Met de gevraagde bijdrage bekostigen de deelneemsters en deelnemers aan de buitenlandse projecten van de WorldServants een deel van hun reiskosten. Met ruim 120 bezoekers heeft het WorldServants-eetcafé zich op de kaart gezet als een bijzonder gezellig en erg smaakvol evenement.

Een grote groep enthousiaste vrijwilligers had zich, zoals elk jaar, bijzonder ingezet om een uitgebreide keuze aan smaken, kleuren en geuren op de tafels te presenteren. En dat is zeker gelukt. Om mee te beginnen waren er weer meerdere soorten soep als voorgerecht, gevolgd door een uitgebreide keuze aan gerechten voor de hoofdmaaltijd, zoals lasagna en varkenshaas. Eigenlijk was het te veel om allemaal op te noemen en alles was al even verleidelijk lekker.

Na de hoofdmaaltijd kwamen nog eens de toetjes en ook hier was weer een overweldigend aanbod aan onder meer kleurrijke en smakelijke puddingen, yogurt, tutti-fruti, biest en warme kersen met slagroom. Uiteraard ontbrak aan het eind van dit traditionele gastronomisch gebeuren ook het kopje koffie of thee niet.

Een verkoping per opbod van diverse artikelen maakte deze zaterdagavond compleet. De veiling bevatte onder andere een verblijf in een vakantiehuis en een kraampje met van alles uit de landen waar de WorldServants actief zijn.

Tekst en beeld: Wim de Boevère

Meer berichten