Logo kobr.nl
Foto:

De Regenboog in gesprek met minister Slob

REEUWIJK - Om een statement te maken naar de lokale en landelijke overheid heeft De Regenboog de wethouder onderwijs, alle woordvoerders onderwijs van de Tweede Kamer en de minister van onderwijs Arie Slob uitgenodigd voor een gesprek tijdens de onderwijsstaking. De minister hapte toe.

Tijdens het gesprek dat het team van De Regenboog had met minister van onderwijs Arie Slob kwamen meerdere onderwerpen aan bod, zoals de waardering voor de ingezette koers van het kabinet om geld vrij te maken voor werkdrukvermindering en het onderhandelaarsakkoord met 4,5% loonsverhoging, maar ook de zorgen om de betaalbaarheid van datzelfde onderhandelaarsakkoord en de zorg voor de leerlingen met de grootste ondersteuningsbehoefte.

Minister Slob bleek een toegankelijke gesprekspartner, die zich tijdens het voorstelrondje voorstelde met "Arie, minister van onderwijs". Natuurlijk was hij ook een echte politicus, die veel woorden gebruikte, maar uiteraard niets beloofde. Aan het eind van het gesprek kreeg de minister symbolisch een ananas overhandigd, waarbij de hoop werd uitgesproken dat er mooie vruchten mogen voortkomen uit het gesprek.

Nog voordat de minister kwam, werden eerst alle teamleden in het zonnetje gezet en kregen zij het boek 'Dilemma's van een topcoach' van Robin van Galen, die in 2008 een Olympische gouden medaille behaalde met de waterpolovrouwen. Leerkrachten leveren elke dag topprestaties door een hele groep kinderen hun talenten te laten ontdekken en hen te helpen in hun groei tot prachtige mensen.

Meer berichten