Afbeelding

Heren 1 speelt kraker in Bilthoven

Sport

BODEGRAVEN - Dit weekend moesten de mannen van BZ&PC spelen tegen BZC Brandenburg. Dat dit geen makkelijke wedstrijd zou worden, was te voorspellen aan de hand van de uitslag de vorige keer: 14-12. Deze wedstrijd was met het behouden van de top 4-positie een belangrijke, maar lastige hobbel.

Het eerste part begon BZ sterk met het maken van een strafworp en een goede goal uit de man-meersituatie. Dat deze wedstrijd een wedstrijd zou worden met veel uitsluitingen bleek met twee strafworpen en een U20 binnen 3 minuten. Met een 1-3 stand op het scorebord na de twee strafworpen door Joey Schellingerhout begon Brandenburg steeds iets meer aan te dringen en begon BZ zijn kansen steeds meer te missen. Binnen anderhalve minuut was de 1-3 voorsprong omgedraaid naar een 4-3 achterstand voor de mannen uit Bodegraven. Gelukkig wist Jari Krijgsman de 4-4 wist binnen te schieten en zo de eerste periode tot een gelijkspel te brengen. De tweede periode ging gelijk op en was een echt gevecht op wilskracht voor beide teams. Na doelpunten van Luca Groenendijk, Rob Peek en Bjinse Bouwma was er een 6-7 voorsprong om de rust in te gaan. De derde periode werd de periode van de gemiste kansen voor BZ. Brandenburg kon wel het net vinden en scoorde drie keer, terwijl BZ het moest doen met alleen een doelpunt van René Peek uit een man-meersituatie. De vierde periode keek BZ al snel tegen een 10-8 achterstand aan en moest het dus alle zeilen bijzetten. Mede dankzij een doelpunt van Rob Peek en Henk Suur stond er een 10-10 gelijkspel op het bord met nog maar 1,5 minuut te spelen. Met nog 17 seconden op de klok pakten de mannen uit Bodegraven een 10-11 voorsprong. De definitieve uitslag was een gelijkspel.