Logo kobr.nl
Foto:

Buitenbad de Kuil blijft dicht

BODEGRAVEN - Het College van Burgemeester en Wethouders heeft besloten om het buitenbad van zwembad de Kuil in de zomer van 2020 nog dicht te houden.

Dit heeft een aantal redenen. In de zomer van 2020 zijn de bouwwerkzaamheden nog niet volledig afgerond. Zo moet het oude binnenbad dit jaar nog worden gesloopt. Dit levert mogelijk onveilige situaties op voor bezoekers. Om onveilige situaties te voorkomen zouden er veilige looproutes gecreëerd moeten worden en zou daarom extra personeel moeten worden ingezet om de bezoekers hierin te begeleiden. Dit brengt weer extra kosten met zich mee, terwijl het aantal bezoekers tijdens bouwwerkzaamheden vanzelfsprekend veel lager is en daarmee ook de inkomsten. Sommige faciliteiten, zoals voldoende kleedruimtes en nooduitgangen zijn rond de zomer van 2020 nog niet geheel gereed waardoor bezoekers van het buitenbad niet fatsoenlijk ontvangen kunnen worden. Verder zijn de speelfaciliteiten voor kinderen bij het buitenbad in de zomer nog niet gerealiseerd. Het feit dat er in het voorgaande seizoen een paar incidenten zijn geweest met jongeren in het zwembad speelt maar zijdelings mee in de beslissing om het buitenbad in de zomer van 2020 gesloten te houden.

De bouw van het zwembad gaat voorspoedig en loopt volgens planning. Tot nu toe blijft de bouw ook binnen het afgesproken budget. Vorige week heeft wethouder Dirk-Jan Knol een symbolische tegel gezet in het nieuwe wedstrijdbad. De wethouder tegelde een tegel met het startnummer 3 aan de wand.

Ook wordt dit jaar nog een zogenoemd ‘sloopfeest’ georganiseerd door de verenigingen die gebruik maken van het huidige binnenbad om te markeren dat het oude binnenbad wordt afgebroken. Zowel binnen als buiten blijven er speelbaden voor peuters. Ook komt er een mooie glijbaan in het zwembad. Als het zwembad klaar is dan heeft de regio er een heel mooi familiezwembad bij met een sportbad die aan BZ&PC, TTB en Aquafauna een nieuw onderdak kan bieden en die voldoet aan de eisen voor wedstrijden voor watersport.

Meer berichten