Logo kobr.nl
Foto: Picasa

Lumaka Ensemble liet publiek genieten van Mozart

REEUWIJK - Voor de bezoekers van ReeuwijkKlassiek in Zalencentrum De Brug in Reeuwijk presenteerde het Lumaka Ensemble een gevarieerd programma met de titel 'Rondom Mozart'.

Ensemble Lumaka, gevestigd in Amsterdam, is op dit moment één van de meest actieve kamermuziekensembles van Nederland en uniek in zijn harp-fluit-strijktrio-bezetting en specifieke klankwereld. Het concert opende met het bekende fluitconcert in D van Mozart. Ook tijdgenoten van Mozart kwamen aan bod. Een van de hoogtepunten van de avond was de in het Concertgebouworkest spelende, Italiaanse altvioliste Martina Forni. Zij schreef een prachtig arrangement van het 'Et incarnatus est' uit de Mis in C van Mozart, waarbij de fluit de sopraanstem vertolkte. Het Lumaka Ensemble speelde enthousiast en wist dit enthousiasme op de zaal over te brengen. Na de bloemen kreeg het publiek nog een toegift. In de foyer werd nog uitgebreid met de musici nagepraat.

Het volgende concert van ReeuwijkKlassiek is op 27 maart in Zalencentrum De Brug. Dan spelen Anastasia Kobekina en Hanna Shybayeva. Anastasia op de cello en Hanna op de piano. Bij een eerder optreden bij ReeuwijkKlassiek bleek dat Anastasia en Hanna niet alleen dezelfde taal spraken maar samen zo subliem musiceerden dat het leek alsof zij dat al jaren deden.

Meer berichten