De tweede foto: Lagemaat op de rug en Verheul.

ESTO wint verdiend met 3-2

Sport

BODEGRAVEN - Tegenstander FC IJsselmonde is een goede ploeg, maar ESTO was zeker niet minder.

Het Bodegraafse middenveld en de verdediging heersten en lieten de snelle, handige en goede aanvallers van IJsselmonde regelmatig vastlopen op hun inzet. Het aantal uitgespeelde kansen voor de Rotterdammers was dan ook vrijwel op één hand te tellen. Hun tamelijk zwakke verdediging liet steken vallen en daar wist ESTO wel raad mee. Zo was gestuntel in hun verdediging in de 18e minuut aanleiding voor de 1-0. Zes minuten later bracht een splijtende aanval van ESTO Wouter-Jan Bos voor een leeg doel en stond het 2-0. IJsselmonde stortte volledig in en zakte terug. Dat bracht hen in de 39e minuut een tegendoelpunt. Een beetje slordig en wellicht in de roes van de mooie voorsprong was ESTO niet beducht op de counter die succesvol werd afgerond voor de 2-1. Na de rust stond de ESTO-verdediging weer als een huis. De teruggekeerde Niels van de Meer schakelde de spits uit en zo liepen de vele Rotterdamse aanvallen vast. Rond de 70e minuut pakte ESTO het initiatief terug en nam het middenveld over van haar tegenstander. In de 79e minuut resulteerde dat in het derde doelpunt. Vertwijfeld en zonder enige organisatie stevende IJsselmonde af op een verloren pot. Toch leverde een schot in de 90e minuut hun nog een tweede doelpunt op.

Volgende week is er weer een thuiswedstrijd, opnieuw een Rotterdamse club, nu uit de Oldengaarde, die in een verzopen thuiswedstrijd een punt afdwong in de eerste helft van de competitie. De wedstrijd begint om 14.00 uur.

Beeld en verslag: Han Koevoets

Op de eerste foto: Bos, Den Besten en Lagemaat rond een speler van IJsselmonde.