Afbeelding

Corona de baas

Algemeen

BODEGRAVEN - We begrijpen dat dit voor eigenlijk iedereen een bijzondere en misschien ook wel een spannende tijd is. Alles gaat even anders dan normaal; scholen, opvanglocaties, horeca en sportclubs hebben hun deuren moeten sluiten en voor sommigen is zelfs de toekomst onzeker. Ook zien wij lichtpuntjes, bedrijven die kansen aangrijpen om ondanks de coronacrisis hun business door te laten draaien, maar ook sportverenigingen die hun leden middels challenges motiveren in beweging te blijven. Onze correspondent Lisanne van Uunen ging op zoek naar inspirerende, leuke of gekke voorbeelden. We hopen dat we door deze voorbeelden te delen, een positievere draai kunnen geven aan deze bizarre en ongekende situatie.

Wat kleur in huis
Bloemenman Thijs van Delft, die elke zaterdag op de Vromade staat met zijn bloemenkraam, promoot actief de mogelijkheid van de bezorging van kleur aan huis. “Bezorgen was bij ons altijd wel mogelijk maar aangezien we verwachten dat niet al onze klanten naar buiten willen of kunnen, kan online besteld worden en bezorgen wij de bloemen gewoon aan huis.” Want zeg nou zelf, als je dan toch binnen zit, maakt een bloemetje het toch nét wat gezelliger. Afgelopen zaterdag was de bezorgdienst een succes maar het is nog onduidelijk of Thijs komende weken op zijn standplaats mag staan.

Corona Challenge
Drie of vier weken niet sporten is voor velen van ons echt een straf. De dames van Studio Forza besloten dat zó lang niet bewegen geen optie was. Zij bedachten de Corona Challenge. Elke dag een opdracht voor de leden waarmee ook nog leuke prijzen te winnen zij “We hopen zo onze leden fit en betrokken te houden. Voor de selectiegroepen komen er ook serieuze filmpjes om nieuwe dansen te oefenen maar vooralsnog bezorgen we een glimlach door dagelijks verkleed themadansjes te verzenden aan onze groepen” aldus docent en bestuurslid Saskia van den Akker.

Pimp je schoolplein
De ouders en leerkrachten van de Speel en Werkhoeve hadden voor afgelopen zaterdag gepland om het schoolplein een opknapbeurt te geven “Eén van de ouders was beschikbaar met een kraantje om de aarde rondom de glijbaan af te graven en af te voeren en hij wilde daarom graag alsnog komen” verteld directrice Martina Bloemzaad. “De rest van de ouders had ik vanwege de coronarestricties eigenlijk afgebeld maar ze wilden toch graag komen. Dat de voetbal en andere sportactiviteiten ook niet door gingen was voor ons nu een geluk want we hadden veel helpende handen. Natuurlijk hebben we wel voorzorgsmaatregelen genomen, zo dronken we de koffie buiten en met gepaste afstand van elkaar.”

Eten aan Huis
De eigenaar van Koksvisie eventcatering, Edwin van den Heuvel, bezorgt komende weken dagverse maaltijden kosteloos aan huis. Normaal gesproken kookt hij op evenementen en verzorgt hij de daghap bij de voorstellingen in het Evertshuis. Maar nu zet hij zijn kookkunsten in voor het maken van speciale seniorenporties, aangeboden voor 5 euro per portie. Gewone porties zijn te verkrijgen voor 10 euro per portie. Gratis thuisbezorgd. Het weekmenu is al gecommuniceerd via zijn facebookpagina en bestellen kan per mail en telefoon.

Desperate 
Net voor de extra maatregelen voor de horeca wist ondernemer Chris Verkleij van café Vrienden van de Hoeck de crisis nog met humor te benaderen. Op het bord voor de deur verkondigde hij dat er bij hen geen corona heerste maar er wel Desperados in de aanbieding waren. Met de horecasluiting zal de situatie voor het cafe, maar ook voor alle andere horeca-ondernemers in onze gemeente, helaas wel een stuk meer desperate zijn. Voor hen kunnen deze drie weken niet snel genoeg voorbij zijn.

Bonjour Deli-Plaza
In deze bijzonder uitzonderlijke situatie bezorgd Bonjour Deli-Plaza haar vlaaien. Bestelde broodjes mogen wél worden afgehaald, bel hiervoor 0172-610013. Daarnaast heeft deze ondernemer een slimme oplossing bedacht: hij verkoopt toiletrollen. Je vindt de Bonjour Deli-Plaza naast de Hubo in Bodegraven.

Spare Ribs van Grand Café Restaurant Amigos 
Na een dag hard werken én wellicht wel thuis lesgeven kunt u ook kiezen om Spare Ribs of iets anders lekkers bij Amigos te bestellen. Het menu is te vinden op de website en kan telefonisch besteld worden. Er kan alleen met de pin betaald worden zodat direct fysiek contact gemeden wordt, als klant kunt je zelf kiezen voor afhalen of bezorgen.

IJs als opvrolijkertje
Aangezien afhalen gelukkig wel is toegestaan, gaat de Zoete Inval open. Vanzelfsprekend worden er passende (hygiënische) maatregelen genomen zodat er voldoende afstand gehouden kan worden én wordt er gevraagd te pinnen. Tevens is er de mogelijkheid vooraf telefonisch te bestellen zodat klanten zo kort mogelijk in de winkel doorbrengen. "We doen er alles aan om binnen de gestelde richtlijnen toch onze zaak draaiende te houden, buiten spelen mag gelukkig ook en een ijsje halen is misschien net een klein lichtpuntje in deze onzekere tijden" aldus Mariska de Vries van de Zoete Inval.

Afhalen & bezorgen bij De Munt
Ook bij de Munt zijn rigoureuze maatregelen genomen om onder crisisomstandigheden toch de klanten te kunnen blijven bedienen. Vanaf woensdag kan de gehele kaart, ook de salades en vega-gerechten, online of telefonisch besteld worden. Gasten kunnen zelf kiezen voor bezorging of afhalen.

Gewoon zuur
Ondanks deze positieve berichten snappen we dat de extra maatregelen voor velen vooral heel zuur is. Wij wensen iedereen die geraakt wordt door deze crisis heel veel sterkte en hopen dat na 6 april het normale leven weer in goede gezondheid opgepakt kan worden en dat er dan veel lokaal geshopt en gegeten mag worden om de crisis met zijn allen weer boven te komen.

Ondersteun de lokale ondernemer
BODEGRAVEN-REEUWIJK - In de komende weken moeten we naast de riscogroepen, zoals ouderen, ook onze ondernemers in de gaten houden. We kunnen ze bijvoorbeeld ondersteunen door een tegoed of een cadeaubon te kopen bij hun favoriete restaurant of café. Dit kan horecaondernemers helpen met de cashflow van de komende maanden, zodat ze hun personeel en andere vaste lasten kunnen blijven betalen. Wojtek Dubelaar, commissielid D66, is ons hierin al voor gegaan. "Ik heb zelf geen horecaonderneming, maar ben erg blij dat de horeca in onze gemeente zo opgebloeid is de laatste jaren. Ik schreef dit twee weken geleden nog in mijn column. Het zou zonde zijn als zij nu in de problemen komen. Een tegoedbon kopen is een kleine moeite voor mensen die anders toch al een hapje of drankje zouden gaan doen en deze bonnen kunnen dan weer verzilverd worden als we met zijn allen weer gezond zijn. Ik heb zelf Dock 33 en Bij Robbert al benaderd voor een tegoedbon."

Afbeelding
Afbeelding

Advertentie

Categorieën