Afbeelding

Geslaagde sponsormaaltijd in het Huis van Alles

Algemeen

REEUWIJK-DORP - Op 10 maart was er een speciale maaltijd in het Huis van Alles. Deze was verzorgd door studenten van 18 en 19 jaar van de opleiding Verpleegkundige niveau 4 van het MBORijnland in Alphen aan den Rijn.

Melissa Hietkamp, Rebekka van Leeuwen, Fallon Brands, Roos van Dam en Nienke Gabriëls hebben eind december contact gezocht met het Huis van Alles. De reden hiertoe was dat zij met de opleiding een week naar Bosnië gaan. Hier gaan zij naar een verzorgingshuis om de mensen daar te helpen en een beetje extra aandacht te geven. Zij gaan het gebouw opknappen, activiteiten met de bewoners doen en het personeel een handje helpen.

Voor deze reis moeten zij zelf geld ophalen, dus hebben zij het Huis van Alles benaderd met de vraag of zij een keer mochten koken in ruil voor een bijdrage aan hun reis. Dit werd een Bosnische maaltijd. De meiden hebben alles zelf verzorgd, van het bedenken van het menu tot het doen van de boodschappen en het koken van de maaltijd. Het was heel geslaagd en er is heerlijk gegeten. Tussen de gangen door hebben zij informatie gegeven over hun reis.

Via Facebook hebben de meiden diverse mensen bereid gevonden hen financieel te ondersteunen. Daarnaast kregen zij het bedrag dat de eters voor de maaltijd betaald hebben en na afloop bleek ook de giftendoos bij de uitgang goed gevuld. In totaal hebben zij 665 euro opgehaald, een heel mooi bedrag! Later dit jaar komen Nienke, Rebekka, Melissa, Fallon en Roos tijdens een maaltijd in het Huis van Alles verslag doen van hun reis naar Bosnië.

Advertentie

Categorieën