Afbeelding

Steun Denise en Nadja in het bijstaan van gezinnen

Algemeen

BODEGRAVEN - Twee buurvrouwen, Nadja en Denise, hebben de afgelopen maanden geld en spullen ingezameld voor mensen die het minder breed hebben. Op 9 januari hebben zij al hun opbrengsten aangeboden aan de Voedselbank Bodegraven. Daarna hebben zij hun ideeën verder uitgewerkt en op 1 april openen zij een ruimte.

Nadja en Denise hebben pas geleden begrepen dat ongeveer 35 gezinnen iedere donderdag bij de Voedselbank Bodegraven pakketten ophalen, maar daar komen zij moeilijk van rond. De dames kwamen toen direct in actie om geld en producten in te zamelen. Nadja: "Wij weten zelf hoe het is om weinig te besteden te hebben en nu wij het zelf beter hebben, willen we ons graag inzetten voor anderen. Wie ons wil volgen, kan lid worden op Facebook van de groep 'Help elkaar Bodegraven-Reeuwijk en omstreken 5456'."

Het doel dat Nadja en Denise zichzelf stelden is om voor ieder gezin dat afhankelijk is van de Voedselbank een pakket te maken. Denise: "Dit doel hebben wij inmiddels ruim gehaald." In de pakketten zitten onder andere douchegel, wasmiddel, tampons, maandverband, scheermesjes, kinderspeelgoed en etenswaren. Om deze pakketten te vullen hebben de dames veel donaties gekregen van mensen in en rondom Bodegraven.

Uiteindelijk willen Denise en Nadja structureel dorpsgenoten gaan ondersteunen. Nadja: "Wij willen graag dat mensen spullen komen halen bij ons of dat wij een pakket maken met spullen die zij specifiek nodig hebben. Dat kan bijvoorbeeld met name douchegel zijn of misschien wel meer kinderspeelgoed." Zelfs Zeeman is al actief spullen aan het werven voor Nadja en Denise. Nadja: "Mensen kunnen daar nu spullen kopen uit de bak bij de kassa die vervolgens aan ons worden gedoneerd. Wij zijn echt heel blij met deze actie!"

De groep op Facebook loopt op dit moment zo goed dat de donaties binnen blijven stromen en er zelfs een wethouder lid is geworden. "Wij vinden het vooral heel fijn om te zien dat er zo veel mensen zijn die ons willen helpen om de gezinnen te ondersteunen," vertelt Denise. Dit is pas het begin voor Denise en Nadja. Hun plannen zijn inmiddels groter geworden en om deze plannen uit te voeren, gaan zij een pand openen met de naam 'Het Hulphoekje' op 1 april in Bodegraven. Op woensdagochtend gaan zij open voor minder bedeelde personen en iedere eerste zaterdag van de maand zijn zij open voor donateurs.

Wil je Denise en Nadja ook helpen? Neem dan contact op door een mail te sturen naar helpelkaar5456@hotmail.com of bel naar tel. 06-44855824. Je kunt natuurlijk ook lid worden van de groep op Facebook, 'Help elkaar Bodegraven-Reeuwijk en omstreken 5456'.

Geen voedselverspilling

Afgelopen zondag hoorde restaurant Anders de persconferentie aan. Medewerker Celine Muller: "We waren toen volop bezig met de voorbereidingen voor een drukke avond in het restaurant. Tot wij hoorden dat we binnen 30 minuten moesten sluiten. Al het eten dat wij hadden voorbereid, mochten we toen niet meer opdienen." De eigenaar van restaurant Anders, PJ Geerlof, was toen al snel op zoek naar een goede manier om het eten niet verloren te gaan. Celine: "Toen kwamen we op het idee om contact op te nemen met Help elkaar Bodegraven-Reeuwijk en omstreken 5456." Restaurant Anders heeft het bereidde eten van die avond gedoneerd aan Denise en Nadja. Nadja: "Dit vinden wij natuurlijk fantastisch. De afgelopen dagen hebben wij veel mensen blij gemaakt met deze producten. Nogmaals bedankt!"

Afbeelding

Advertentie

Categorieën