Afbeelding

Waarom niet een hernieuwde City Life?

Algemeen

BODEGRAVEN - John Kempeneers was woensdagavond 11 maart vrij duidelijk in De Burgerlobby, het politieke radioprogramma van RTV Bodegraven. In het gesprek met AnneMarie Visser benadrukte hij dat een casino op de locatie bij La Place en het G8 Hotel niet de voorkeur heeft van Burgerbelangen Bodegraven-Reeuwijk. "Als we daar toch aan de slag willen met een leuke invulling, waarom niet een nieuwe discotheek zoals vroeger Citylife in Reeuwijk-Dorp!"

Kempeneers was op z’n zachts gezegd nogal verbaasd geweest over deze plannen, maar ook de ongebruikelijke lange spreektijd die in eerste instantie was toegewezen aan het initiatief vond hij niet kloppen. "Normaal gesproken krijgt iedere spreker in deze commissie 5 minuten om zijn verhaal te doen. Laat dit eens uitlopen naar 6 of 7 minuten," verklaarde Kempeneers, "maar 30 minuten is ongehoord." Wat Kempeneers betreft liggen er op het moment veel belangrijkere dossiers op de plank die hoognodig aangepakt moeten worden.

Zoals de sportvisie en de sportharmonisatie, die allebei binnenkort op de agenda van de raad staan. Niet alleen als voormalig voetbalprofessional bij ADO Den Haag, maar ook als politicus speelt sport nog altijd een belangrijke rol in het leven van Kempeneers. Sport is binnen onze gemeente een integraal onderdeel geworden van het sociaal domein, maar dat mag niet betekenen dat de noodzakelijke bezuinigingen in het sociale domein automatisch gaan leiden tot bezuinigingen in de sport.

Ondanks dat het sportdossier een van de struikelpunten voor BB-R was tijdens de gemeenteraadsverkiezingen in 2018, is hij blij met de positieve geluiden over het voorstel dat er nu aan komt. Acht jaar na de fusie had dit allang geregeld moeten zijn, stelt hij. De belangen van onze verenigingen staan voorop bij Kempeneers, waar hij wel aan toevoegt dat het soms onvermijdelijk is dat er ook vanuit de sport wordt bijgedragen aan het resultaat.

Wat de burgerparticipatie betreft, blijft het zoeken volgens het BB-R-raadslid. Dat een politicus zich moet realiseren dat hij of zij zelf ook een van die inwoners is, blijft voor hem een van de belangrijkste uitgangspunten in de lokale politiek.

De Burgerlobby is het licht kritisch politieke programma van RTV Bodegraven. Het hele gesprek is terug te zien via de Facebookpagina van de Burgerlobby.

Advertentie

Categorieën