Logo kobr.nl

Zorgpartners sluit alle centra voor bezoek

GOUDA - Bij een cliënt in Verpleeghuis Savelberg en een cliënt in Ronssehof Revalidatiecentrum te Gouda is het coronavirus vastgesteld. Dit heeft de GGD Hollands Midden aan Zorgpartners Midden-Holland bevestigd.

Uit voorzorg waren beide cliënten al in strikte isolatie verzorgd. Eerder was al besmetting bij een cliënt van Prinsenhof vastgesteld. Zorgpartners heeft besloten alle locaties in de regio Midden-Holland te sluiten voor bezoekers.

Sluiting alle locaties

Het valt Zorgpartners zwaar dit besluit te moeten nemen. Bezoek van familie en vrienden is voor bewoners heel belangrijk. Door deze ingrijpende maatregel maken zij een extra moeilijke tijd door. Maar in deze uitzonderlijke situatie is het voorkomen van iedere besmetting van het grootste belang, zeker omdat in verpleeghuizen ouderen wonen met een zeer kwetsbare gezondheid. Zij kunnen de meest ernstige gevolgen van het virus ondervinden.

In contact blijven

Er was tot op heden een beleid van beperkt bezoek. Dit leidde al tot hartverwarmende initiatieven om in contact te blijven. Zo werden diverse Zorgpartners-locaties verrast met attenties van bedrijven en kaartjes en brieven van inwoners uit de hele regio. Cliënten en medewerkers voelen zich hierdoor in deze spannende periode enorm gesteund. Zorgpartners juicht deze manier om in contact te blijven van harte toe.

Betrokkenen worden via www.zorgpartners.nl/coronavirus op de hoogte gehouden over de laatste ontwikkelingen van het coronavirus bij Zorgpartners.

Meer berichten