Afbeelding

Iedere dag skypen met een inwoner

Algemeen

BODEGRAVEN-REEUWIJK - Iedere dag, met uitzondering van de zondag, een inwoner bellen met de vraag hoe hij of zij met deze covid19-crisis te maken heeft. Dat is in het kort het idee achter ‘Gesprek van de Dag Skype', waarin Annemarie Visser thuis vanachter haar laptop in Reeuwijk belt.

Bij de lokale omroep BR6, tot voor kort RTV Bodegraven, zijn ze best trots dat ze als een van de eerste omroepen in Nederland dit idee hebben opgepakt. "Het was voor ons de uitdaging om lokaal betrokken te blijven bij onze inwoners en omgedraaid natuurlijk ook om onze kijkers en luisteraars aangesloten te houden bij wat er allemaal gebeurt op dit moment," legt de presentatrice uit.

Wijno Verweij, producent van het programma, vult aan dat het allemaal is begonnen met het interview van burgemeester Christiaan van der Kamp. "Na de eerste landelijke maatregelen ter voorkoming van verdere verspreiding van het coronavirus maakten we met hem een interview, toen nog in het gemeentehuis in Bodegraven. Een week later was dit al niet meer mogelijk en weken we uit naar Skype."

Van het een kwam het ander en sindsdien wordt er iedere dag rond de klok van 11 geskypet met een inwoner. Een van die gesprekken was met traumachirurg Ronald Liem, die in het Groene Hart Ziekenhuis midden in de Covid-crisis staat. Op treffende en heldere wijze gaf de arts toelichting op de situatie in dit 'calamiteitenziekenhuis'.

Wijkverpleegkundige Miranda van Zoest, die in de eerste lijn van de thuiszorg staat, gaf een blik achter de schermen van de wijkverpleging. Floris Veelenturf liet zien wat er allemaal gebeurt in het Rode Kruis Corona Crisiscentrum dat zich in Bodegraven bevindt en Arjan de Graaf van het Reeuwijkse Pacific Diving vertelde hoe een volgelaatssnorkelmasker wordt gebruikt als alternatief voor mondkapjes.

De onderwerpen wisselen dagelijks en naast de al genoemde gasten kwamen ook onderneemster Renske van Dam van PuntKomma en Jan Oostveen aan het woord. Deze voorzitter van het OPBR ging in op de twee initiatieven OPBRhelpt.nl en kooplokaal.inbr.nl, waarmee het ondernemersplatform samen met de gemeente de lokale ondernemers ondersteunt.

Inmiddels zijn er al vijftien gesprekken geweest, inclusief iedere zaterdagmorgen een gesprek met de burgemeester, en na het gesprek staan Linda Jansen en John Bekker van BR6 klaar voor de eindmontage. "Natuurlijk blijven we aan de slag om onze inwoners te betrekken bij alle verhalen die er nu spelen," voegt het team toe. Gesprek van de Dag Skype is te volgen op de Facebookpagina van Gesprek van de Dag, het televisiekanaal van BR6 én de website.

Advertentie

Categorieën