Dorpskerk en Bethlehemkerk gaan open voor gebed, stilte, troost en gesprek

Algemeen

BODEGRAVEN/NIEUWERBRUG - De Dorpskerk (Bodegraven) en Bethlehemkerk (Nieuwerbrug) openen vanaf maandag 6 april de deuren voor dorpsgenoten die op zoek zijn naar rust, troost, gesprek of gebed.

Sinds de coronacrisis leven we in onzekere tijden. Er is behoefte om zorgen, onzekerheden, angsten en geloof te delen met God en mensen, ook in Bodegraven en Nieuwerbrug. Daarom neemt de Hervormde Gemeente Bodegraven-Nieuwerbrug het initiatief om de kerken open te stellen, zodat er een plek is waar mensen rust kunnen vinden, in stilte kunnen bidden of – op gepaste afstand – hun gedachten kunnen delen met vrijwilligers in de kerk. Het is ook mogelijk om een persoonlijke boodschap op papier te zetten en in de kerk achter te laten.

RIVM-regels

Uiteraard worden de regels van het RIVM in de kerken in acht genomen. Veiligheid staat voorop. Bezoekers (maximaal 20) wordt gevraagd ruim voldoende afstand van elkaar te houden en thuis te blijven als ze milde klachten hebben.

Openingstijden

De Dorpskerk van Bodegraven is van maandag t/m zaterdag van 13.00 tot 16.00 uur geopend. De Bethlehemkerk in Nieuwerbrug is op dinsdag, donderdag en zaterdag van 14.00 tot 16.00 uur open. De andere kerk in Nieuwerbrug - de Brugkerk - is open op maandag, woensdag en vrijdag van 11.00 tot 15.00 uur.

Digitale kerkdienst

Zondags is het mogelijk de wekelijkse kerkdiensten in digitale vorm mee te beleven via hervormdbodegraven.nl/live. De diensten starten om 9.30 uur en 18.30 uur.

Advertentie

Categorieën