De laatste meters van het nieuwe wegdek van het Treebord en de Oudeweg worden aangelegd.
De laatste meters van het nieuwe wegdek van het Treebord en de Oudeweg worden aangelegd. Foto: Bert Verver

Plannen Raadhuisweg/Zoutmansweg naar verwachting nog voor zomerreces klaar

Politiek

REEUWIJK - Vorige week werd de reconstructie van het Treebord en het aansluitende gedeelte van de Oudeweg afgerond. Hierna werd de weg weer opengesteld voor het doorgaande verkeer naar Reeuwijk-Brug-oost en het plassengebied.

De ingrijpende werkzaamheden hebben zowel de conditie als de uitstraling van de weg aanzienlijk verbeterd. De aannemer is inmiddels bezig het opslagterrein aan de Noordsloot te ontruimen. Hierna wordt dat gebied opnieuw ingericht met o.a. een nieuw te graven waterpartij. De reconstructie van het Treebord verhinderde de aanpak van de Raadhuisweg/Zoutmansweg. Deze weg dient ingericht te worden als een 30 km-zone waarover zo min mogelijk doorgaand verkeer zal plaats vinden.

Wethouder Inge Nieuwenhuizen vertelde dat op korte termijn vervolgstappen gezet worden in de herinrichting. Zij verwacht dat de planvorming nog vóór de zomer afgerond wordt en dat na de zomer de aanbesteding kan plaatsvinden. Zij benadrukt daarbij dat het behoud van het vrijliggende fietspad meegenomen wordt in het ontwerp.

Participatie van de omwonenden zal vooral mogelijk zijn op het gebied van het te gebruiken wegmeubilair en de groenvoorziening. De wijze waarop deze participatie plaats gaat vinden is nog onbekend door de maatregelen ter bestrijding van het coronavirus.

Tekst en beeld: Bert Verver

Advertentie

Categorieën