Groene Hart Hopper blijft bij Connexxion

Politiek

BODEGRAVEN-REEUWIJK - Samen met de gemeenten in de regio Midden Holland heeft de gemeente Bodegraven-Reeuwijk besloten het contract met Connexxion te verlengen tot 1 augustus 2021 om De Groene Hart Hopper te laten rijden. Ook gaat het college akkoord met aanpassing van het tarief per zone.

De Groene Hart Hopper vervoert inwoners met een beperking op collectieve en vraagafhankelijke wijze. Het vervoersdossier zorgt sinds een aantal jaren voor discussie. Vooral de continuïteit van het vervoer (meerdere faillissementen) en de kwaliteit van de uitvoering (gestegen aantal klachten) vragen om aandacht.

Met de verlenging van het contract wordt de dienstverlening voortgezet. De verlengingstermijn sluit daarbij aan bij de contractperiode van het route gebonden vervoer, waarvoor op dit moment wordt onderzocht of er een nieuw inkoopproces moet komen. Hierin wordt specifiek aandacht besteed aan continuïteit. Het tarief per zone gaat omhoog om de kwaliteit te verbeteren. Er zijn strakke afspraken gemaakt om dit kwaliteitsniveau dan ook te behalen. Uiterlijk mei 2020 moet de kwaliteit op orde zijn. De verwachting is dat het vervoer in 2020 25.000 euro extra gaat kosten. Die extra kosten worden niet doorberekend aan de passagiers. Ze zijn voor rekening van de gemeente.

Advertentie

Categorieën