Joost de Meyere en Jan de Wit.
Joost de Meyere en Jan de Wit. Foto: Danny Mourits

Het saamhorigheidsgevoel bij VV Bodegraven is al 100 jaar groot(s)

Sport

BODEGRAVEN - Op 1 april 2020 bestond voetbalvereniging Bodegraven 100 jaar. Een behoorlijk indrukwekkend jubileum, want 100 jaar voetballen bereik je niet zomaar.

Jan de Wit (huidige voorzitter): “De club kende de afgelopen jaren een aantal strubbelingen, maar die situatie is helemaal omgedraaid. We zijn weer de gezelligste vereniging van Bodegraven. We staan weer voor elkaar klaar en gaan weer voor elkaar!”

Op het moment van het interview is Jan nog de voorzitter van VV Bodegraven. Maar dat gaat veranderen. Na acht jaar voorzitterschap is het, zoals Jan het aangeeft, tijd voor een frisse wind. Joost de Meyere volgt Jan op. Maar wanneer het voorzitterschap gaat wisselen is nog niet bekend.

Ons-kent-ons gevoel

Zowel Jan als Joost zijn heel erg betrokken bij de club. Jan is bijna zeven dagen van de week op de club te vinden. Eigenlijk geldt dat al voor heel zijn leven, want op zijn zesde begon Jan te voetballen bij de rood-zwarte leeuwen, net zoals zijn vader. En ook zijn zoon, inmiddels 23

jaar, voetbalt al zijn hele leven bij deze vereniging. Het zit in hun bloed. Jan: “Het ons-kent-ons gevoel is bij Bodegraven erg groot. Dat spreekt mij heel erg aan. Als voorzitter ken ik ook alle leden. Het leukste aan het voorzitterschap vind ik dat je de mensen met je mee moet zien te krijgen en zo te motiveren dat ze de club met zijn allen gaan dragen." Dat ze als voetbalvereniging de 100 jaar zouden halen was voor Jan dan ook geen verrassing. Hij riep het immers zelf al tijdens de laatste zeven ledenvergaderingen: ‘Ben je bedondert, samen worden we 100!’

Ook Joost is een ‘kind van de vereniging’. Hij is al 32 jaar lid. Hij was een tijdje uit beeld, maar heeft zich dit jaar ten doel gesteld om iets belangrijks te betekenen voor de club. Dat werd in zijn geval meteen een hele belangrijke rol, namelijk het voorzitterschap. Joost: “Ik wilde mijn steentje bijdragen. En in mijn rol als nieuwe voorzitter is het een uitdaging én een kans om de vereniging te laten groeien in ledenaantal. Samen met het nieuwe bestuur ga ik mij hiervoor inzetten.” Aan het saamhorigheidsgevoel zal het niet liggen, want ook Joost beaamt dat het saamhorigheidsgevoel erg groot is. Joost: “Na afloop van een wedstrijd blijven vele tegenstanders aan de bar hangen, omdat ze het hier zo gezellig vinden. Dat zegt wel wat.”

Jubileumjaar

Voor de voorzitters staan de komende maanden in het teken van het succesvol afronden van het jubileumjaar. Er zou op 1 april een receptie plaatsvinden, waar de KNVB en de burgemeester bij aanwezig zouden zijn. Dat is helaas door het coronavirus niet doorgegaan. Joost: “Die receptie was een moment waar we als vereniging naartoe leefden. Jammer dat het nu niet doorgaat, maar dan vindt de receptie gewoon later in het jaar plaats.” Een belangrijk onderdeel van de receptie was het aankondigen van de couponactie. Joost: “De couponactie bevat vele kortingsacties, maar ook een coupon waarmee je voor 100 euro een heel seizoen (seizoen 2020-2021) bij ons kunt voetballen. Het couponboekje komt binnenkort uit en je kunt het op www.vvbodegraven.nl bestellen. Wij bezorgen deze vervolgens binnen enkele dagen bij jou thuis."

Tekst: Stefanie Peters

Advertentie

Categorieën