Afbeelding

Studio Forza start met buitenlessen

Sport

BODEGRAVEN - Op donderdagavond 12 maart besloten Fleur Kastelijn en Saskia van den Akker om de lessen te stoppen. Dat was een enorme domper voor alle Forza-leden, maar de gezondheid en het stoppen van de mogelijkheden tot verspreiding waren een grotere prioriteit.

Vanaf zaterdag 14 maart kregen de leden diverse beweegfilmpjes om thuis lekker te dansen en te oefenen. Dat was hilarisch! De tweede week kwamen er filmpjes van diverse docenten en zelfs oud-docenten. In de derde week werden online lessen getest en in week 4 gingen alle lessen online, met dank aan alle docenten en ouders die hulp hebben geboden. 

De Quarantaine Dansbingo vorige week zaterdag was een echt feestje met een hoop leden en families. Studio Forza doet steeds een stapje meer en dichter naar de leden toe. Vanaf woensdag 6 mei gaat Studio Forza weer een stapje verder. "Ook al is het vakantie, wij gaan beginnen met buitenlessen!"

De veiligheidsplannen zijn door de gemeente goedgekeurd en alle ouders en leden zijn geïnformeerd over de regels en afspraken. Bij goed weer (of een beetje miezer) gaan peuters tot aan 12-jarigen buiten dansen. De leden van 14 tot 18 jaar mogen met maximaal 16 dansers op het terrein, dit in verband met de 1,5 meter afstand die zij moeten behouden. Het parkeerterrein voor de studio is klaar gemaakt om te dansen. Boer Bouw BV uit Nieuwerbrug heeft hekken gesponsord met doeken erop. Deze doeken zorgen ervoor dat ouders en belangstellenden niet blijven kijken en zo mogelijk de 1,5 meter kunnen 'vergeten'. Tevens voelt het veilig en vertrouwd voor de dansers.

"Dat wij onze leden weer gaan zien en lekker met ze mogen dansen, is geweldig nieuws! Daar heb ik onwijs veel zin in," zegt Fleur Kastelijn. "Niet alles kun je buiten op de straat doen, maar ook daar vinden wij wel weer een oplossing voor," aldus Saskia van den Akker.

Studio Forza heeft vanaf dag 1 in verbinding gestaan met de leden, maar de afstand was er toch. Nu mogen zij weer naar die blije koppies kijken. Dat vooruitzicht doet de docenten goed! "Wij zijn er klaar voor!"

Afbeelding

Advertentie

Categorieën