College wil toch hypothecaire lening verstrekken voor aula begraafplaats Tempel

Politiek

REEUWIJK - Het college van B&W legt in de vergadering van de commissie Bestuur & Financiën van 13 mei opnieuw een voorstel op tafel voor het verstrekken van een hypothecaire lening aan Brouwer de Koning Uitvaartzorg BV voor de (af)bouw van de nieuwe aula op de algemene begraafplaats Tempel.

Onderzoek

Op basis van bezwaren van de raad bij de behandeling van het voorstel in oktober vorig jaar nam het college het voorstel terug voor een nader onderzoek naar de financiële positie van het bedrijf. Dat onderzoek, uitgevoerd door het accountantskantoor Adlasz BV, heeft inmiddels plaatsgevonden. Op basis van de jaarcijfers van het bedrijf over

2019 en het bedrijfsplan van Brouwer de Koning is (opnieuw) onderzocht of het businessplan voor de nieuwbouw van de aula realistisch is en of het bedrijf in staat is de rente en aflossing van de lening op te brengen.

Op basis van het onderzoek legt het college de leden van de commissie Bestuur & Financiën een voorstel voor voor het verstrekken van een hypothecaire lening ter overbrugging naar een financiering door de bank. Het is de bedoeling dat de gemeente het eerste recht van hypotheek krijgt en dat de lening, die naar verwachting 550.000 euro zal bedragen, binnen 5 jaar afgelost is. Van de commissieleden wordt verwacht dat zij een advies geven voor de komende raadsvergadering.

Volgens Wiro van der Werf van Brouwer de Koning Uitvaartzorg B.V. heeft het onderzoek van het accountantskantoor aangetoond dat zijn bedrijf financieel gezond is en aan haar verplichtingen kan voldoen. Van der Werf heeft er vertrouwen in dat het voorstel dit keer wel de eindstreep haalt. Hij denkt dat de dringend gewenste afbouw van de aula, waarvan de bouw op 19 februari 2019 werd stilgelegd, spoedig opgepakt kan worden.

Tekst: Bert Verver

Advertentie

Categorieën