Afbeelding

Robèrt Smits treedt terug als wethouder

Politiek

BODEGRAVEN-REEUWIJK - In overleg met zijn fractie Groen links treedt Robèrt Smits per direct terug als wethouder van de gemeente Bodegraven-Reeuwijk.

Aanleiding voor het vertrek zijn de stijgende uitgaven voor de jeugdzorg samen met het besef dat hij tot nu toe niet in staat is geweest het tij te keren noch meent de komende tijd dat voldoende te kunnen doen.

Het College van Burgemeester en Wethouders respecteert de keuze die Robèrt Smits en de fractie van Groen Links hebben gemaakt. Maar bovenal wil het College van B&W haar grote waardering uitspreken voor Robèrt Smits. Als wethouder was en is hij mens onder de mensen. Met hart voor de samenleving. Duurzaamheid, jeugdzorg, kunst en cultuur hadden en hebben zijn grote belangstelling. Een gedreven mens. Prettig om mee samen te werken.

Onder zijn leiding behaalde Groen Links de grootste verkiezingsuitslag ooit in onze gemeente en nam de partij bestuurlijke verantwoordelijkheid. Robèrt was een zeer zichtbare persoon in al onze dorpen en was niet alleen verantwoordelijk voor duurzaamheid, maar vulde dat ook zelf in en droeg dit ook uit in alles wat hij deed.

Robèrt Smits is twee jaar wethouder geweest en 7 jaar raadslid. Het College van B&W wenst Robèrt Smits en zijn gezin alle goeds voor de komende periode.


Persoonlijke verklaring van Robèrt Smits inzake zijn terugtreden als wethouder

Tot mijn teleurstelling en in overleg met de fractie van GroenLinks heb ik besloten mijn functie als wethouder van de Gemeente Bodegraven-Reeuwijk neer te leggen. Het wethouderschap is een mooi maar ook zwaar beroep. Besturen van opgaves onder diverse invloeden is voor mij, met name op de Jeugdzorg, onvoldoende een succes geweest. De laatste financiële tegenvaller heeft mij doen beseffen dat ik niet degene ben op de juiste plek om dit dossier voldoende vlot te trekken. Onze gemeente verkeert in zwaar financieel weer. Financiële tegenvallers grijpen in op alle onderwerpen die de inwoners aangaan.

Ik vind dat ik de verantwoordelijkheid moet nemen die mij ook gegeven was. Ondanks mijn en de gemeentelijke ambities op het gebied van duurzaamheid, ondanks het plezier dat ik haalde uit de onderwerpen die mij de afgelopen 2 jaar hebben bezig gehouden als kunst en cultuur en natuur rondom de Reeuwijks Plassen. Ondanks de fijne contacten in de diverse wijken waar ik met inwoners, vrijwilligers en maatschappelijke organisaties aan een stukje mooier Bodegraven-Reeuwijk heb gewerkt. En ondanks dat ik met de ambtenaren een sterke band heb opgebouwd en zij mijn dagelijks, soms zelfs in het weekend geholpen hebben het Raadsprogramma uit te voeren. En ondanks dat ik met veel raads- en collegeleden een goede band heb opgebouwd in de afgelopen 9 jaar.

Het gaat mij aan het hart geen bestuurder meer te zijn van deze prachtige gemeente met ontzettend fijne inwoners.

Ik wens de fractie van GroenLinks en mijn opvolger heel veel succes toe in het verder uitvoeren van het raadsprogramma. Aan alle mensen die hun steun gaven door op mij te stemmen twee jaar geleden wil ik zeggen dat de ambitie van GroenLinks om Bodegraven-Reeuwijk mooier te maken in duurzaamheids-en-sociaal opzicht onverminderd aanwezig is!

Archiefbeeld: Edith Op de Woerd

Advertentie

Categorieën