Afbeelding

Oogmeting op afstand

Zakelijk

BODEGRAVEN - Van Dam Brillen sluit het eerste jaar onder leiding van Anouk van Miltenburg en René Bakker vreemd af. Maar er is een lichtpuntje: oogmetingen kunnen sinds kort op afstand gedaan worden, zodat klanten een nieuwe bril kunnen krijgen op de juiste sterkte

Het coronavirus drukt net als bij andere ondernemers een behoorlijke stempel op de laatste maanden. “We hebben onze reguliere openingstijden behouden, zodat we klanten op ieder gewenst moment kunnen helpen, maar het is erg rustig,” aldus René. “We vonden al snel een manier om brillen te verkopen op anderhalve meter, maar oogmetingen waren een probleem.”

Oogmetingen worden gedaan met een phoropter, het apparaat waar je als klant doorheen kijkt als je letters moet oplezen bij een oogmeting. René: “Wij hadden een handmatige phoropter, dus bij oogmetingen moesten wij vlak bij de klant staan om aan de lenzen te draaien. Door de anderhalvemeterregel kon dat niet meer." Daarom staat er sinds een paar weken een digitale phoropter in de meetruimte van Van Dam Brillen, die je van een afstandje kunt bedienen. Aan dat apparaat hing wel een behoorlijk prijskaartje. Anouk: “Je kunt je afvragen of het slim is om in onzekere tijden grote uitgaven te doen, zeker als je pas net begonnen bent als ondernemer. Maar als wij geen oogmetingen kunnen doen, dan kunnen we de winkel wel sluiten.” De eerste oogmetingen op anderhalve meter zijn gedaan en het nieuwe apparaat bevalt goed.

Alleen het aanpassen van nieuwe lenzen kan nog niet. “Na een oogmeting weet je alleen welke sterkte er nodig is. Voor lenzen moeten we meer weten over de vorm van het oog, zodat de lens goed past. We kijken of en hoe we de komende periode onze contactlenscontroles kunnen opstarten."

Advertentie

Categorieën