Afbeelding

Sportcentrum ReBo en VV Bodegraven slaan handen ineen

Sport

BODEGRAVEN - Dat de jeugd t/m 18 jaar weer mag sporten, was goed nieuws voor de verenigingen uit onze dorpen. Veel verenigingen leenden materialen uit, stuurden digitale lessen door of deelden challenges. Voor Sportcentrum ReBo was dit lastiger. Met contactsport en alleen een binnenlocatie was het zoeken naar een geschikte plek en invulling van de trainingen.

Het is hard werken om je hoofd boven water te houden tijdens de coronaperiode, zeker als een kleine sportschool als Sportcentrum ReBo. "Je wilt je leden graag tegemoet komen en iets voor ze regelen, maar dat is moeilijker dan je denkt," vertelt Diane van Kippersluis, gastvrouw van het sportcentrum. "Daarbij valt een groot gedeelte van je training weg als je geen contact mag maken," vult Saïd Ahrazi, hoofdtrainer en eigenaar van het sportcentrum, aan. "Kickboksen is een echte contactsport. Als het trappen, sparren, stoten en padsen wegvalt, houd je in feite de warming-up en cooling-down over. Daarnaast hebben lang niet alle leden een bokszak in de tuin hangen. Dat is logisch, maar maakt het aanbieden van geschikte boksoefeningen lastig."

Aan creativiteit ontbreekt het gelukkig niet bij deze sportschool. Zo is de sportschool begonnen met een 'planking challenge' voor de jeugd. "Jeugdleden konden foto’s doorsturen die na deze periode een mooie plek krijgen in de sportschool, dat stimuleert. Je ziet elkaar en sport toch een soort van samen," vertelt Els Maarleveld, een van de jeugdtrainers van het sportcentrum. "Daarnaast zijn we met input van de buurtsportcoach een ‘letter fitness challenge’ gestart. Elke letter uit het alfabet is een oefening. Je moest je voor- en achternaam sporten en vervolgens twee mensen uitdagen." Die challenge loopt nog steeds en iedereen doet mee: dames, heren én jeugdleden. Toch was het niet hetzelfde. "Je mist elkaar, je mist het contact. We zijn een kleine, gezellige sportschool. Iedereen kent elkaar en zorgt voor elkaar. Het is heel lastig als dat wegvalt," aldus Diane. Saïd: "Je wilt je leden tegemoet komen, want om open te blijven moet je contributie afschrijven, maar dat voelt heel dubbel als je geen fysieke lessen aan kunt bieden. Of je moet dus overstappen op conditietraining."

En dat is precies waar Sportcentrum ReBo nu op in gaat zetten. Afgelopen week is de eerste jeugdtraining gegeven en vanaf 11 mei wordt dit hopelijk uitgebreid met een conditietraining voor volwassenen. De locatie? Een voetbalveld van Voetbalvereninging Bodegraven (VVB). Diane: "We zijn Jan de Wit en VVBodegraven onwijs dankbaar, zo fijn om de handen ineen te slaan. Ik belde hem en hij was direct enthousiast! Alleen samen krijgen we corona onder controle, alleen samen bouwen we de samenleving weer op." Uiteraard houden beide verenigingen zich aan de protocollen die ze moesten schrijven voor de gemeente. Zo blijft het veilig en verantwoord.

"Het is mooi om te zien dat de jeugdleden zo genieten. Ondanks de afstand die wij als trainers moeten houden, zie je de kinderen echt weer genieten van het samen zijn en het samen bewegen. We kunnen VVBodegraven niet genoeg bedanken. We zijn blij dat we de velden mogen blijven gebruiken nu volwassen ook weer mogen bewegen. Er is een mooie constructie gemaakt, zodat we elkaar niet in de weg lopen. We zijn Jan de Wit en VVB echt heel dankbaar," sluit Ahrazi af.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Advertentie

Categorieën