Logo kobr.nl

Regionale cijfers over corona op dashboard

REGIO - De komende tijd test de GGD veel meer op COVID-19 dan voorheen. Ook intensiveren ze het bron- en contactonderzoek. Dit is nodig, omdat landelijk de maatregelen om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, steeds meer versoepeld worden. Gevolg hiervan is dat de cijfers een realistischer beeld gaan geven van de verspreiding van corona in de regio Hollands Midden. De GGD HM publiceert daarom vanaf nu dagelijks de cijfers op het dashboard www.eengezonderhollandsmidden.nl.

De cijfers op het dashboard geven inzicht in de verspreiding van het virus en het effect daarvan op ziekenhuisopnames en overlijdens in de regio Hollands Midden en per gemeente. 

Beter zicht op verspreiding
De GGD test een steeds bredere groep met coronaklachten, zoals leraren, mantelzorgers, kappers, jeugdtrainers, etc. In juni is het de bedoeling om iedereen in Nederland met klachten te testen. Voordat de maatregelen werden versoepeld, testten we alleen kwetsbare groepen en zorgpersoneel. De cijfers zeiden toen weinig over het daadwerkelijke aantal patiënten met corona in een gemeente en/of onze regio. Omdat de cijfers dus een realistischer beeld geven van de verspreiding in onze regio, wil de GGD HM de cijfers centraal beschikbaar stellen. Het dashboard van GGD HM leent zich daar goed voor.

Kijk op www.eengezonderhollandsmidden.nl. Het dashboard wordt elke dag voor 18.00 uur geactualiseerd.

Meer berichten