Schrijf je in voor het online BOUNZ café

Algemeen

REGIO - Op 15 juni is het Groei door Ervaring ouder-opvoeder online BOUNZ Café. Je mag je kwetsbaar opstellen en aangeven dat het moeilijk is! Waar al druk op de relatie lag tussen ouders, is deze veelal verder toegenomen.

Groei door Ervaring krijgt vele vragen van ouders die met spanningen worstelen: hoe kan ik stoppen met ruzie maken, hoe kan ik niet zo uit de bocht vliegen naar de kinderen en hoe kan ik herkennen dat kinderen er last van hebben?

Vanuit Emotionally Focused Therapy (EFT) is het als ouders eenvoudig te leren problematische patronen te herkennen. Dat bewustzijn is de eerste stap richting stoppen met de ruzies. Tijdens de gesprekken binnen Groei Door Ervaring komt ook de 'zoek-de-boefdans' regelmatig ter sprake. Dat is een van de drie communicatiepatronen waarin ouders elkaar gevangen kunnen houden. Ondat Groei door Ervaring het beeldend verwoordt, pakken ouders het sneller op en herkennen ze zich er makkelijk in. Ze hebben veel baat bij dat inzicht, en daarmee ook de kinderen! Alle drie de communicatiepatronen zijn destructief voor de kinderen als deze blijven voortduren. De taak van ouders is te stoppen met deze patronen. 'De ander' is niet de vijand; 'het patroon' is de gezamenlijke vijand.

Wil jij deze patronen ook kunnen herkennen? Meld je aan via bounz@groeidoorervaring.nl. Samen met andere ouders gaan we in gesprek. Na aanmelding ontvang je een link om in te loggen.

Woensdag 17 juni is er een extra BOUNZ café. Maak kennis met bovenstaande en stuur een mail naar bounz@groeidoorervaring.nl. Praatcafé BOUNZ heeft als doel ouders/opvoeders te ondersteunen en te verbinden. BOUNZ is gericht op de pijlers van recovery. Samen maken we een sprong vooruit!

Advertentie

Categorieën