Odd Wagner benoemd als opvolger van Robèrt Smits

Politiek

BODEGRAVEN-REEUWIJK- De heer Odd Wagner uit Heemskerk is in de ingelaste raadsvergadering op 28 mei benoemd als opvolger van de op 13 mei vertrokken wethouder van GroenLinks Robèrt Smits. De heer Wagner was door zijn partij voorgedragen na gesprekken met vijf kandidaten die via de landelijke wethouderspool van GroenLinks hadden gereageerd.

De voordracht was een dag eerder in de reguliere raadsvergadering besproken. Enkele fracties maakten van de gelegenheid gebruik om in lovende bewoordingen afscheid te nemen van de vertrokken wethouder, die als een echt ‘mensenmens’ werd gekenschetst en die zich, zowel als wethouder als in de functie van raadslid, gedurende vele jaren bijzonder heeft ingespannen voor onze inwoners.

Met name vanuit de hoek van Burgerbelangen en D66 was er ook kritiek in de richting van het college, omdat men van mening was dat het college meer als team had kunnen opereren. Daarmee had het college de portefeuille van Smits, met de zware taakvelden jeugdzorg en duurzaamheid, kunnen verlichten. Wethouder Inge Nieuwenhuizen pareerde die verwijten. Volgens haar hadden er kansen gelegen in de herverdeling van portefeuilles, maar is het de beslissing van de wethouder zelf geweest om te stoppen.

In de vergadering van 28 mei werden ook de heren Valentijn Zoomers en Robin Borgh beëdigd als commissielid voor respectievelijk de VVD en Burgerbelangen.

Tekst: Bert Verver

Advertentie

Categorieën