Afbeelding

Vriendenschaar verwelkomt Bodegraafse jeugd

Sport

BODEGRAVEN - Ook korfbalvereniging Vriendenschaar heeft in de afgelopen weken de trainingen voor de jeugd- en seniorenteams herstart. Na een herinrichting van het complex en het opstellen van protocollen om veilig sporten te garanderen, is de club nu klaar om ook jeugd van buiten de vereniging te ontvangen. Hiermee geven ze gehoor aan de oproep van het kabinet om de Nederlandse jeugd weer aan het sporten te krijgen.

Korfbal is leuk en wordt wereldwijd steeds populairder. Het is een snelle sport waarbij het samenwerken als team centraal staat. En de mix van jongens en meiden in één team maakt de sport heel uniek en sociaal. "We merken bij onze leden dat ze de sport en het verenigingsleven echt gemist hebben de afgelopen weken," vertelt voorzitter Mike Lina. "Iedereen verschijnt met een grote glimlach op het veld, simpelweg omdat er weer samen getraind kan worden. Dan wordt echt duidelijk hoe leuk het sporten binnen een team is."

Zoals bij alle sporten moet er bij de trainingen wel rekening gehouden worden met strikte regels en maatregelen. Mike: "Dat is even wennen, maar maakt de trainingen niet minder leuk. Sterker nog, het dwingt de trainers om creatief te denken en geheel nieuwe spellen te verzinnen. Dit maakt dat de trainingen nog nooit zo origineel zijn geweest als nu."

Nieuwsgierig geworden en lijkt het je leuk om een keer mee te doen? Laat het weten door een mail te sturen naar meetrainen@akv-vriendenschaar.nl. Vermeld hierbij je naam, je leeftijd en telefoonnummer. Dan zorgt Vriendenschaar zo snel mogelijk voor een plekje bij één van de teams.

Advertentie

Categorieën