Initiator namens de BOV Renske van Dam en haar man Klaas Jan.
Initiator namens de BOV Renske van Dam en haar man Klaas Jan. Foto: Initiator namens de BOV Renske en Klaas Jan van Dam

Vroege Vogel Actie luidt de landelijke uitverkoop in

Human Interest

BODEGRAVEN - Avondmensen zal het misschien ontgaan zijn, maar de Vroege Vogel Actie is al jaren een groot succes. Er staan daadwerkelijk voor zevenen al wachtenden voor de winkeldeuren. En het blijkt nog heel gezellig te zijn ook!

De BOV houdt zich aan het landelijke advies om de (reguliere) uitverkoop niet voor 1 juli te starten. Alhoewel, 1 juli valt op een woensdag. Daarom worden de vroege vogels van Bodegraven al op zaterdag 27 juni getrakteerd op fikse kortingen.

Hoogste korting - grootste drukte
Van 7.00 uur tot 8.00 uur worden de hoogste kortingen gegeven. De 21 deelnemende winkeliers verwachten dan de grootste drukte en hebben een manier bedacht om de coronamaatregelen te handhaven. Op de stoep worden op anderhalve meter van elkaar ronde stickervellen geplakt. Naast het logo van de BOV staat een geduldig wachtende duif met een mondkapje afgebeeld. Als het echt te druk wordt, wordt de tijd die de klanten in de winkel zijn gelimiteerd.

Tegoedbon voor koffie en een broodje
Elke winkel heeft een portier, die erop toeziet dat het maximale aantal klanten in de winkel niet wordt overschreden. De vroege vogels die te laat zijn, omdat de winkel ‘vol’ is en de stippen bezet, krijgen van de portier een tegoedbon met tijdstip van uitgifte. Tegen inlevering van die bon kan er een lekker kopje koffie worden gedronken bij De Munt aan de Marktstraat. BROOD & KO zorgt dat daar een lekker broodje bij wordt geserveerd. Deze klanten kunnen met hun tegoedbon op een later tijdstip alsnog winkelen met de kortingen van het tijdstip van hun aankomst.

Muziek en Freerunners
Net als voorgaande jaren is er op straat entertainment voor de vroege vogels. Het traditionele draaiorgel wordt dit jaar vervangen door vrolijke muziek van het Bodegraafse Startistic Entertainment.

Freerunners hebben een Stay Safe-act op muziek bedacht. Initiator namens de BOV Renske van Dam is superenthousiast over deze editie van de Vroege Vogel Actie. Renske: “Een groot deel van de acties van de BOV zijn dit jaar door het coronavirus niet doorgegaan. Samen met een bijdrage van Koop Lokaal hebben we deze Vroege Vogel Actie wel mogelijk kunnen maken. Ik denk dat ik namens alle detaillisten kan zeggen dat we onze (vaste) klanten enorm hebben gemist. Hopelijk wordt deze actie net als voorgaande jaren weer een groot succes, met zoveel mogelijk blije mensen die met tassen vol artikelen uit onze Bodegraafse winkels vertrekken!"

De deelnemers vindt u op pagina 21, de spelregels op pagina 20 en de aanbiedingen staan op pagina 16, 17 en 18. Bekijk hier de krant.

Tekst en beeld: Marlien van Leeuwen

Advertentie

Categorieën