Logo kobr.nl
Foto:

McVenen drive-thru groot succes

REEUWIJK - Leerlingen van de twee groepen 8 van OBS de Venen in Reeuwijk waren vóór de coronamaatregelen al gestart met het organiseren van een restaurant voor ouders. Zij wilden geld ophalen voor leuke activiteiten ter afsluiting van hun basisschooltijd. Door corona dreigde dit alleen in het water te vallen. Toen is het idee ontstaan om van het restaurant een drive-thru te maken.

Afgelopen donderdag was het zover. Vanaf 17.00 uur konden ouders in hun auto het vooraf bestelde eten ophalen. De ouders hadden allemaal een tijdslot gekregen, waarin ze het eten konden ophalen bij de leerlingen. Alles is door de leerlingen zelf georganiseerd en uitgewerkt, onder begeleiding van leerkrachten en ouders. Er waren verschillende teams: inkoop, keuken, hygiëne, razende reporters, financiën, aankleding, entertainment, verkeer en communicatie. Al deze teams moesten samenwerken en afstemmen. Hier hebben ze de afgelopen weken aan gewerkt.

En wat hebben ze het geweldig gedaan! Alles was op. Er is voor zo'n tweehonderd personen aan hamburgers, kipsaté en wraps afgehaald. Voor iedereen was er ook een dessert: chocolademousse of een cupcake. Al het eten was zelf gemaakt door de leerlingen. Van de verdiensten en de fooi die door het entertainment is opgehaald, gingen de leerlingen maandag roeien en wordt een verrassingsavond op school georganiseerd. Er wordt door de razende reporters nog gewerkt aan een filmverslag van deze enorm geslaagde McVenen drive-thru.

Meer berichten