V.l.n.r.: Jan van Laake (directeur van het CIV Smart Technology, Johan de Haas (secretaris van OPBR) en wethouder Inge NIeuwenhuizen.
V.l.n.r.: Jan van Laake (directeur van het CIV Smart Technology, Johan de Haas (secretaris van OPBR) en wethouder Inge NIeuwenhuizen. (Foto: Sabrina den Haag)

TechnoHub Duurzaam start in Bodegraven-Reeuwijk

BODEGRAVEN-REEUWIJK - Op 8 juli ondertekenden Johan de Haas van OPBR, wethouder Inge Nieuwenhuizen van gemeente Bodegraven-Reeuwijk en directeur Jan van Laake van CIV Smart Technology een samenwerkingsovereenkomst om een TechnoHub Duurzaam op te richten.

“Voortaan bieden we een structureel scholingsaanbod bij bedrijven in Bodegraven-Reeuwijk voor mbo’s die zijn aangesloten bij het Centrum voor Innovatief Vakmanschap (CIV) Smart Technology,” vertelt Johan de Haas, trekker van het project in OPBR. Er komen ‘leerlocaties’ bij bedrijven waar studenten als onderdeel van hun studie werkervaring kunnen opdoen in specifieke projecten.

Slim en duurzaam
De projecten zullen ‘smart technology' toepassen op het gebied van energie, afvalstromen en duurzame mobiliteit. “Dat zijn slimme toepassingen van besturingssystemen die reageren op hun omgeving met behulp van sensoren. Denk aan zonnepanelen die gedurende de dag in de richting van de zon worden gedraaid.”

Werkgelegenheid
De TechnoHub legt een belangrijke link tussen bedrijven en scholieren, oftewel toekomstige medewerkers. “Er is een tekort aan mensen in deze branche en de verwachting is dat dat tekort alleen maar groter wordt. Daarom is het belangrijk om nu al de verbinding met het onderwijs en de studenten te maken.”

Snel van start
De administratieve kant van de TechnoHub wordt nu ingericht. Binnenkort kunnen ondernemers bij het secretariaat terecht voor duurzaamheidsvragen of aanbod van projecten. De verwachting is dat per januari de eerste studentengroep van start gaat.

Meer berichten