Afbeelding
Foto: Esther Noordergraaf

Feest! De laatste schooldag

Human Interest

BODEGRAVEN - Groep 8 van de Speel- en Werkhoeve heeft de musical 'de diamantroof’ kunnen opvoeren voor leerlingen, ouders, broertjes/zusjes, opa’s en oma’s. Een prachtig decor, grappige teksten, mooie liedjes en een prachtig moraal van het verhaal.

Het roeien op de Nieuwkoopse plassen ging bijna niet door vanwege de regen. Maar groep 8 besloot dat ze niet van suiker waren. De leerkrachten gingen gewoon mee. Ouders en leerlingen uit groep 8 hebben een echte tuin cadeau gedaan aan de school, zodat de leraren toch nog aan ze kunnen denken. Vorige week woensdag verlieten de leerlingen via een erehaag 'officieel' de school.

Een echte feestdag
Vanwege alle coronamaatregelen kon het traditionele zomerfeest (een barbecue op het schoolplein met alle kinderen en hun ouders) niet door gaan. Maar om de kinderen toch het schooljaar leuk te laten afsluiten, had de ouderraad van de Speel- en Werkhoeve een spectaculair alternatief bedacht. In alle vroegte werden maar liefst twee stormbanen opgezet, zodat de kinderen verrast werden toen zij op school aankwamen.

Elke klas mocht een uurtje komen 'stormen'. Voor groep 1 t/m 4 was er een uitdagende stormbaan waar de kinderen heerlijk vanaf konden glijden. Voor de oudere kinderen was er een extra lange stormbaan. Ook de leerkrachten en de directie hebben zich niet laten kennen en gingen de uitdaging aan om met de kinderen samen te stormen. Er waren heel veel blije gezichtjes te zien! Kind & Co zorgde voor popcorn en in de middag werden de kinderen getrakteerd op ijs. Het was een echte feestdag.

Vrijdagmiddag om 12.00 uur was het traditionele aftelmoment voor de zomervakantie. Volgens sommige mensen was het zelfs in Weideveld te horen. Het team van de Speel- en Werkhoeve wenst iedereen een fijne vakantie.

Beeld: Esther Noordergraaf

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Advertentie

Categorieën