Logo kobr.nl
Foto:

Toch ‘live’ afscheidsmusical

REEUWIJK - ‘Hoe moet het nu met de musical?’ vroegen de groep 8-ers van basisschool De Regenboog zich vooral bezorgd af tijdens de schoolsluiting vanwege het beruchte virus. De juffen Monique en Tessa hielden er onverstoorbaar de moed in, lieten de leerlingen een musical selecteren, verdeelden online de rollen en ook de eerste oefensessies verliepen via Google Meet.

Met de versoepeling van de maatregelen en het aanbod van de Protestantse Gemeente De Ark om de kerkzaal te gebruiken, kwam het verlossende bericht dat de hele afscheidsavond met eindmusical gewoon door kon gaan.

Het enthousiasme van de leerlingen spetterde af tijdens de opvoering van een verhaal over een verwaarloosd museum waar een kostbare geluksdiamant wordt gevonden. Dat trekt natuurlijk allerlei bijzondere gasten met niet allemaal even goede bedoelingen. De geluksdiamant, een waardeloos stukje glas, komt bij de eigenaresse terecht voor wie de emotionele waarde groot is. De museumbezitters verkopen toch een paar topstukken waaronder de Mona Nelly met een knipoog naar directeur van De Regenboog Nel van Galen. En zo is er toch een happy end wat tijdens de slotmedley al zingend uitbundig gevierd wordt met het afschieten van de nodige confetti kanonnen.

Meer berichten