Afbeelding

Tweede jaar ICT Praktijk Academie gaat van start

Algemeen Gesponsorde tekst

REGIO - Het eerste jaar van ICT Praktijk Academie was een jaar waarin veel geleerd is. Door de studenten, uiteraard, maar ook door de schoolleiding en docenten zelf. Op dinsdag 18 augustus wordt informatie gegeven aan studenten die overwegen om in september deze studie te volgen.

Jan de Laat, initiatiefnemer van ICT Praktijk Academie, heeft er zijn handen vol aan gehad. “Zo’n opleiding starten is natuurlijk leuk, maar als het eenmaal loopt is het werk zeker niet gedaan. De opleiding is uniek is zijn soort. Een hbo-opleiding waar leren en werken wordt gecombineerd. Dat vergt nogal wat van de leerlingen. Zijn werken vier dagen per week en studeren daarnaast vier jaar lang voor een erkend hbo-diploma. Ga er maar aan staan.”

Het concept, de locatie en de schoolleider zijn dan nieuw. De lesstof en de docenten zijn dat allerminst. Beproefd en ervaren zijn de woorden die hierop van toepassing zijn. “Het eerste schooljaar was het soms even zoeken naar het juiste tempo. Uiteindelijk bleken we op sommige vlakken iets te ambitieus. De studenten van dit eerste jaar gaan daarom in het tweede leerjaar nog even door voordat ze hun bachelor hebben gehaald.”

De studie blijkt, naast afgestudeerde mbo-studenten, ook aantrekkingskracht te hebben voor jongvolwassenen die zich willen laten herscholen of studenten die graag de handen uit de mouwen willen steken. Die aan het werk willen, ook al is dat niet voor een volledig salaris.In het nieuwe schooljaar wordt daar meer rekening mee gehouden. “Vergis je niet, elke student die deze studie volgt, heeft een ijzersterke motivatie. Vier jaar lang werk je naast je studie. Voor dat werken ontvang je een stagevergoeding. En dat is natuurlijk minder dan een gebruikelijk salaris. Het voordeel is dat je de studie afsluit mét een hbo-diploma en zonder studieschuld.”

Op dinsdag augustus ontvangt Jan de Laat in drie rondes (15.00, 17.00 en 19.00 uur) potentiële studenten in de Agnietenkapel te Gouda. Het team van de school informeert alle aanwezigen over het lesprogramma en beantwoordt de vragen. Aanmelden is noodzakelijk en kan via ictpraktijkacademie.nl. Vanaf het komende schooljaar gaat de school ook in Leiden van start. Daar is de open dag op woensdag 19 augustus.

Advertentie

Categorieën