Rohda’76 in de aanval tegen Koudekerk.

Rohda’76 houdt Koudekerk eronder

Sport

BODEGRAVEN - In maar liefst drie helften heeft Rohda’76 zijn tweede oefenwedstrijd met 4-2 gewonnen van Koudekerk. Eerder in de week moest het team van trainer Arjen Linstra nog met 2-1 (doelpunt Rachid Bajja) zijn meerdere erkennen in Warmunda, ook een vierdeklasser.

Bij rust leidde het soms vlot combinerende Rohda’76 al met 3-0 door doelpunten van Daniel van Leeuwen, Niels Valk en Jeroen Schouten. Ook de gasten kregen enkele goede mogelijkheden, maar keeper Renaldo van Poelgeest hield zijn doel met verve schoon. In de tweede helft maakte Van Leeuwen (overgekomen van Bernardus) zijn tweede van de middag en de vierde namens Rohda’76: 4-0.

In de derde helft stuurden beide trainers een geheel nieuw team het veld in. In dat wedstrijddeel verkleinden de bezoekers de achterstand tot 4-2. "We zijn bezig met een opbouwfase en ik ben tevreden over wat ik heb gezien," zegt trainer Arjen Linstra over het oefenduel. "De organisatie stond goed en de kansenverhouding was redelijk in ons voordeel."

Zaterdag 22 augustus oefent Rohda’76 - weer thuis - tegen Bernardus. Die wedstrijd begint om 14.30 uur.