25-07-2020: Fierljeppen: Polsstokspringen Vlister bokaal: Vlist
25-07-2020: Fierljeppen: Polsstokspringen Vlister bokaal: Vlist Foto: Erik van Kordelaar

Twee Bodegravers winnen tijdens De Samenwerkingsbokaal

Sport

BODEGRAVEN/VLIST - TV Krimpenerwaard maakte een uitzending waar een aantal polsstoklegenden van vroeger de ontwikkelingen van de afgelopen zestig jaar doornamen. Waar de pioniers sprongen met houten stokken zijn we nu via aluminium stokken al bijna twintig jaar gewend aan carbonstokken.

In augustus 1960 werd de eerste polsstokverspringwedstrijd in Vlist gewonnen door Teus Vlot met een sprong van 8,65 m. Zestig jaar later ging de wedstrijd om De Samenwerkingsbokaal bij de senioren zaterdag naar Erwin Timmerarends (Bodegraven) met een afstand van 21.07 m, een reuzesprong voorwaarts.

Erwin Timmerarends won de bokaal en werd op het podium vergezeld door Daniel Cluistra (haastrecht) 19.22 m en Rian Baas (Utrecht) 18.96 m. Drie bokalen bleven in Vlister handen. Bij de dames won Kimberly Slootjes-Engelhart (14.35 m - Haastrecht). Bij de junioren was het een spannende strijd. De bokaal was uiteindelijk voor Lucas van Eijk (17.83 m – Haastrecht).

De jonge Mark van der Horst (Schoonhoven) onderstreepte zijn prima vorm met 18.04 m na een serie verre sprongen. Bij de meisjes werd Vlister favoriet Suzanne Mulder (13.46 m) door Lieke Stolwijk (Bodegraven) verslagen, die met 13.78 m haar tweede dagtitel op rij noteerde. Laura Maaijen (13.39 m – Haastrecht) pakte de derde prijs.

Op vrijdagavond werden er door de jeugd en de tweedeklassespringers twintig(!) persoonlijke records gesprongen. Zo lieten deze springers zien dat de sport nog 'springlevend' is. Het was flink zweten voor de talrijke vrijwilligers, maar de prima sfeer en koele drankjes waren een beloning.

Beeld: Erik van Kordelaar

25-07-2020: Fierljeppen: Polsstokspringen Vlister bokaal: Vlist

Erwin Timmerarends

Advertentie

Categorieën